Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Parohia "Fericitul Ieremia" Roman: Lansarea site-ului parohial

Parohia "Fericitul Ieremia" din Roman a lansat, la 22 aprilie 2012, în apropierea zilei comemorării fericitului Ieremia, un site, www.fericitulieremiaroman.ro, și un canal de prezentare pe YouTube, www.youtube.com/IeremiaValahulRoman, care, alături de revista parohială "Pași spre fericire", își propun să faciliteze cunoașterea acestei parohii să ofere diferite informații, rugăciuni, materiale educațional-religioase și despre activitățile desfășurate în comunitate.

"La început a fost Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu..." (In 1,1)

Acest Cuvânt venit în lume pentru a ne învăța și călăuzi pașii spre Dumnezeu ne-a adunat în Biserică și zi de zi ne învață prin cuvintele sale pline de putere și înțelepciune.

Acest cuvânt este modul prin care creăm relații între noi oamenii și între noi și Dumnezeu. Omul s-a folosit și se folosește în continuare de acest mijloc de comunicare, iar astăzi acest cuvânt este din ce în ce mai mult folosit prin intermediul noilor tehnologii, ale mass-media. Internetul este din ce în ce mai mult un loc în care ne putem întâlni, este un loc în care distanțele sunt înlăturate.

Conștienți de rolul pe care îl joacă astăzi internetul în viața noastră, am decis ca și parohia noastră, "Fericitul Ieremia" din Roman, să profite de acest mijloc de comunicare și de întâlnire.

După cum vedem și simțim, în viața noastră atât de agitată, fiecare își caută fericirea și împlinirea pe toate planurile. Ce sunt acestea? Sunt reușitele noastre, ale celor dragi nouă, ale comunității din care facem parte. Pe site-ul Parohiei "Fericitul Ieremia", o parohie care dorim să rămână mereu activă și plină de viață, dorim să prezentăm inițiativele, activitățile, iar acestea să fie încurajate și susținute.

8 mai este ziua patronului parohiei noastre, fericitul Ieremia, iar duminică, 6 mai, vom sărbători solemn hramul parohiei. E un moment în care ne vom bucura și îi vom mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care ni le-a oferit prin intermediul fericitului nostru, Ieremia. Cu această ocazie, în anul acesta, 2012, facem încă un pas către dumneavoastră, membrii acestei parohii, dar și către alte persoane interesate de viața parohiei noastre, prin inaugurarea site-ului și canalului parohiei, www.fericitulieremiaroman.ro, și www.youtube.com/IeremiaValahulRoman.

Site-ul are un meniu complex, cu opțiunile structurate în șase categorii: "prezentare", "actualitate", "spiritualitate", "Fericitul Ieremia", "Pași spre fericire" și "utile". Pe pagina de start, descoperiți legături către sfântul și ziua liturgică, către breviar și alte rugăciuni. De asemenea, conștienți că sunt anumite pagini care sunt mai des vizualizate, a fost introdus și un meniu simplu în partea dreaptă a site-ului care direcționează spre aceste pagini: "anunțuri duminicale", "știri recente", "foto recente", "cursul vieții", "canalul paralel YouTube" și "Liturghia live". Tot în această parte a site-ului se găsește și programul liturgic și catehetic din parohie, cât și programul pregătirii corurilor din parohia noastră.

În primele două secțiuni puteți afla informații despre: istoricul comunității, străzile din Roman care sunt în parohia noastră, cu hărți detaliate pe străzi, statistici, preoții care au activat, activează sau sunt originari din comunitate, seminariștii, ministranții și despre Acțiunea Catolică din parohia noastră.

La secțiunea "actualitate" veți fi ținuți la zi cu evenimentele desfășurate în parohie, prin știrile și bineînțeles, prin bogatul album foto; tot acici este și o pagină dedicată cursului vieții, unde sunt prezentate: botezurile, căsătoriile și înmormântările.

În secțiunea "spiritualitate" dorim să oferim cât mai multă hrană pentru sufletele noastre.

Veți descoperi apoi în secțiunea "Fericitul Ieremia" multe informații, rugăciuni și cântece, în diferite formate, despre patronul parohiei noastre.

După secțiunea "Pași spre fericire", unde este prezentată redacția și revista noastră parohială "Pași spre fericire", în secțiunea "utile", veți descoperi o carte de oaspeți, unde vă puteți exprima sugestiile și părerile în legătură cu site-ul, apoi veți găsi diferite cărți și obiecte religioase în rubrica librăriei. Puteți descoperi tot aici pagina site-urilor recomandate. Există și posibilitatea ca de aici să ascultați "Radio Maria" și un radio cu muzică deosebită pentru sufletul dumneavoastră.

A fost dat startul unui site al cărui proiect a început de câteva luni bune, dar suntem conștienți că nu putem considera niciodată că un asemenea site este terminat. De aceea avem nevoie de susținerea dumneavoastră pe diferite planuri, prin articole, sugestii, fotografii, dar mai ales prin implicare în viața parohiei, pentru a face acest site să fie actualizat și cât mai bogat.

Site-ul comunității "Fericitul Ieremia", www.fericitulieremiaroman.ro, își propune să oglindească viața comunității, oferind diverse informații despre comunitatea romano-catolică "Fericitul Ieremia" din Roman, o mică tentativă de reunire a celor de aproape și de departe care fac parte din comunitatea noastră, un instrument care să ne amintească cine suntem și care sunt valorile noastre. Pentru aceasta, site-ul evidențiază, în principal, prezentarea cât mai detaliată și cât se poate de actualizată a evenimentelor eclezial-comunitare din parohia noastră. Prin site-ul www.fericitulieremiaroman.ro și canalul www.youtube.com/IeremiaValahulRoman, sperăm că vă vom capta mai mult atenția și că ne veți susține. Fiecare contribuție, cât de mică, este importantă pentru noi.

Site-ul se adresează celor care, prin mulțimea de oferte, caută "altceva", ceva care-i poate apropia mai mult unul de celălalt, care-i poate apropia mai mult de Dumnezeu. Cei din străinătate, destul de mulți din parohia noastră, care sunt doar cu gândul acasă, dorim să-i aducem "mai aproape" de noi.

Totul însă are un singur scop: proclamarea cuvântului lui Dumnezeu, acel Cuvânt venit între noi, capabil să-l facă pe om fericit în această viață cât mai ales în viața de dincolo.

Să dea Domnul ca acest mijloc de comunicare să fie cât mai rodnic!

Pr. Adrian Blăjuță


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat