Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bogata: Duminica Floriilor - Ziua tinerilor la nivel parohial

Duminică, 1 aprilie 2012, copiii, tinerii și adulții Parohiei Bogata au participat în număr mare la sfânta Liturghie, urmată de celebrarea Căii Sfintei Cruci pe străzile localității.

Organizată în mare parte de tineri cu ocazia celei de-a XXVII-a Zi Mondială a Tineretului sub motoul "Bucurați-vă mereu în Domnul", aceștia au dorit ca prin această acțiune să înceapă mai intens Săptămâna Sfântă.

Așa cum Sfântul Părinte papa ne cere nouă, tinerei generații, să găsim în Domnul adevărata bucurie pe care să o transmitem ca adevărați mesageri și misionari ai săi, și noi suntem invitați ca, întăriți și înrădăcinați în credință, să stăm mai aproape de Isus, să-l ascultăm și să-l îndrăgim ca apoi să dăm mărturie în fața tuturor despre învățăturile lui.

Tinerii acestei parohii, în frunte cu pr. paroh Isidor Mîrț, s-au gândit ca în această zi de sărbătoare, pe lângă binecuvântarea ramurilor, fiind și în acest timp mai intens de purificare sufletească, să organizeze Calea Sfintei Cruci pe străzile satului meditând la durerile lui Isus. Părintele paroh i-a susținut în toate ideile lor: "Așa cum evreii l-au întâmpinat pe Isus în Duminica Floriilor cu cântece de bucurie, așa și voi îi veți cânta și-l veți lăuda pe Dumnezeu". Puteai simți bucuria din vocile tinerilor împreună cu cei mai în vârstă cum îl aclamau pe Isus în cântare sfântă.

Tuturor participanților le mulțumim pentru colaborare și dorim ca la sfârșitul acestei săptămâni, Cristos să învie cu adevărat în sufletele tuturor.

Ema Sansu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 aprilie: Bogata: Duminica Floriilor - Ziua tinerilor la nivel parohial


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat