Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Misiuni populare și lansarea sitului parohial

În perioada 17-19 martie 2012, în Parohia "Preasfânta Treime" din Butea au avut loc misiuni populare ținute de pr. Cornel Cadar. Sfintele misiuni au avut ca temă "Reconstruiește vasul familiei! Fă din casa ta un colț de paradis! (Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut 2Cor 4,7)".

Părintele predicator, în aceste zile, a încercat să ne facă conștienți și totodată capabili de a învinge ispitele; să ne străduim mai mult de a rămâne oameni, să-l iubim mai mult pe Dumnezeu, pe cel de lângă noi, astfel să-i fim plăcuți lui Dumnezeu. Totodată în această perioada a Postului Mare în care suntem chemați pentru a ne reface viața, am fost invitați ca să-i oferim un lucru frumos lui Dumnezeu și să-i cerem hrana necesară pentru a putea parcurge ca adevărați creștini această perioadă pentru a ne putea bucura de marea sărbătoare a Paștelui.

Misiunile populare sunt menite să ajute la mântuirea sufletului. Toți cei care au dorit să se împace cu Domnul au avut această posibilitate, prin Sfânta Spovadă, avându-i la dispoziție pe pr. Dumitru Farcaș și pe alți preoți la confesional.

În aceasta lume în care trăim (consumistă) avem această tendință de a-l scoate pe Dumnezeu din viața noastră. Iubirea in familie începe să se răcească, nu mai avem timp pentru familie și pentru cei din jur, atunci ni se cere să ne oprim și să ne întrebăm: familie, care este menirea ta, care este rolul tău, unde este iubirea ta?

Zilele acestea am trăit un eveniment deosebit pentru comunitatea noastră și pentru cei interesați: lansarea on-line a sitului www.parohiabutea.ro în spațiul virtual al internetului.

La sfârșitul acestor misiuni am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care la sfârșitul Liturghiei ne-a dat binecuvântarea, împreună cu părintele predicator, pentru a primi indulgență plenară.

Pr. decan Petru Blaj, paroh de Butea, a mulțumit Preasfințitului că a binevoit să fie prezent la încheierea misiunilor, părintelui predicator Cornel Cadar, i-a adus alese aprecieri pentru meditațiile făcute, a mulțumit celor care au fost la confesional, dar și tuturor preoților care au participat la sfintele Liturghii. O mulțumire deosebită a fost adusă credincioșilor care au participat la misiuni, celor care au beneficiat din plin de darurile revărsate de Dumnezeu din belșug, surorilor și celor care au contribuit la organizarea cât mai frumoasă a acestor zile de har.

Pr. Mihai-Gabriel Balint

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-19 martie: Butea: Misiuni populare


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat