Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Sărbătorindu-l pe sfântul Iosif, patronul Căminului de Bătrâni din Bucium

În ziua de luni, 19 martie 2012, în plină primăvară, la Căminul de Bătrâni "Sfântul Iosif" al Congregației "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" din Iași, la ora 16.30 s-a celebrat, ca în fiecare an, sărbătoarea hramului acestei case.

Celebrarea a început cu procesiunea din holul central spre capelă. La procesiune au participat un grup de seminariști de la Congregația "Don Orione". La Liturghia celebrată de către episcopul Diecezei de Iași, Excelența sa PS Petru Gherghel, au mai concelebrat: pr. Iosif Dorcu, paroh de la catedrala din Iași și decan de Iași, pr. Iosif Fechetă de la Casa "Don Orione", pr. Marius Adam, director executiv al Centrului Diecezan Caritas Iași, cel care a susținut și predica cu ocazia acestei sărbători, și pr. Daniel-Nicu Butacu, preotul spiritual al Căminului "Sfântul Iosif".

Ne-au impresionat cuvintele predicatorului, pr. Marius Adam, care spunea că despre sfântul Iosif este foarte greu de predicat și chiar a comparat pregătirea predicii despre "tatăl purtător de grijă" cu materialul adunat pentru construirea unei case: dacă nu sunt suficiente materiale nu se poate construi casa. Despre sfântul Iosif se vorbește prea puțin în sfintele evanghelii. Pentru acest fapt predicatorul a scos în evidență lipsa cuvântului, tăcerea sfântă a lui Iosif, punând accentul pe exemplul vieții sale, caracterizată de umilință și credință. Dumnezeu i-a încredințat acestui mare sfânt două comori: pe Isus și pe Maria, de aceea să prețuim și noi aceste comori pentru ca astfel să ne îmbogățim.

Înainte de binecuvântarea finală, părintele Daniel i-a invitat pe toți pentru a cânta un sincer "La Mulți Ani" părintelui paroh Iosif Dorcu și pr. Iosif Fechetă de la Don Orione, care îl au drept patron și ocrotitor pe sfântul Iosif.

PS Petru Gherghel a mulțumit tuturor pentru participarea la sărbătoarea Sfântului Iosif, dorindu-le din toată inima celor care își sărbătoresc onomastica "toată binecuvântarea și tot ajutorul de la Dumnezeu prin mijlocirea Sfântului Iosif", dar mai ales o deosebită urare locatarilor și conducerii acestui cămin, pentru ca, la finalul Liturghiei, să împartă peste toți binecuvântarea lui Dumnezeu.

Corul de tinere care locuiesc în Casa Providenței, format și acompaniat de Mădălin Munteanu, a înfrumusețat această solemnă sărbătoare prin cântul și dorința lor de a-l slăvi pe Dumnezeu.

După Liturghie a urmat un scurt moment în care cei invitați s-au ospătat puțin și aceleași tinere au susținut un program artistico-religios pentru bătrânii din casă și pentru toți participanții la sărbătoare.

Vrem și noi, Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe, să aducem mai întâi de toate mulțumiri alese PS Petru Gherghel pentru efortul pe care l-a făcut pentru a fi prezent în mijlocul nostru. Pentru bunătatea și spontaneitatea sa, care cu grijă părintească ne încurajează și ne susține mereu.

Dumnezeu să răsplătească și să ajute pe toți credincioșii lui, în slujirea sa și a aproapelui, pentru ca, împărăția sa să se răspândească pretutindeni pentru mai marea sa slavă.

Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 martie: Iași: Sărbătorindu-l pe sfântul Iosif, patronul Căminului de Bătrâni din Bucium


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat