Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sfânta maică Maria Giuseppa Rossello, o prezență de milostivire în Biserică și în lume

Parcurgem perioada în care se celebrează, în mod deosebit, bicentenarul nașterii sfintei Maria Giuseppa Rossello, fondatoarea Institutului "Fiicele Doamnei Noastre a Milostivirii" cu sediul central în orașul Savona, provincia Liguria, Italia.

Având bucuria și mulțumirea a ne număra printre persoanele chemate prin consacrare să ducem mai departe carisma lăsată de ea ca moștenire - Milostivirea divină - trăim spiritul de caritate, sărăcie și dăruire totală pentru a face bine în jurul nostru. Noi, surorile, trăim și muncim între copiii nevoiași, cuprinși într-o grădiniță cu orar prelungit a organizației Girotondo Italia, ce funcționează în orașul Botoșani.

Fiind singurele reprezentante ale ordinului Fiicele Doamnei Noastre a Milostivirii în România, dorim să facem cunoscut și în această țară importanța institutului, dar și carisma și personalitatea deosebită a fondatoarei noastre, Maica Rossello, dotată cu un caracter integru, cu putere de muncă remarcabilă și înțelepciune, dovedind că a fost trimisă de Dumnezeu în misiunea de milostivire în Biserică și în lume.

Maica Rosello s-a născut la 27 mai 1811. A fost chemată la Tatăl ceresc la 7 decembrie 1880 pentru ca la 12 iunie 1949 Biserica să proclame sfințenia ei.

La vârsta de 26 ani, sub îndrumarea episcopului de Savona, Mons. De Marii, împreună cu alte trei însoțitoare, însămânțează acea plantă viguroasă care va fi viitorul Institut FDM. Era 10 august 1837.

Începutul a fost anevoios, cu un viitor necunoscut, dar cu acea desăvârșită cunoaștere a Milostivirii Divine. Ascultă glasul Bisericii și cu operativitate, inteligență și muncă se implică în ajutorarea celor desconsiderați de lume, celor nevoiași, celor care poartă semnele bolilor trupești și sufletești.

Înaintând în timp, institutul crește. Noi suflete se dedică vieții consacrate și îmbrățișează carisma fondatoarei. Activitățile se multiplică, însă Maica Rossello știe să întrevadă oportunități acolo unde se ivesc dificultăți și situații critice.

La numai 64 de ani, inima ei obosită o constrânge la imobilitate. Rămâne însă "în picioare", conduce, îndrumă și ține o strânsă legătură cu toate casele Institutului.

Când face pasul definitiv spre casa Tatălui, lasă în urmă un Institut bine organizat și sute de fiice spiritual reunite în 50 de comunități, afară de școli, case de primire, grădinițe, orfelinate, în Italia și America Latină.

Spiritul Maicii Rossello a continuat să lucreze prin mâinile și sufletele celor care au îmbrățișat viața consacrată sub darul nespus de mare al Milostivirii Divine. Mâna lui Dumnezeu a condus pașii fiicelor ei spre locuri pline de nevoi și probleme, departe de Savona, în peste 21 de țări, în Africa, India, America Latină și Europa.

Credincioase spiritului Sfintei Maici Rossello, membrele Institutului împărtășesc misiunea lor apostolică cu laicii, ca răspuns la multele semne și direcții ale Bisericii în timpul de astăzi. Această inițiativă se realizează în cadrul Familiei Rosselliene, care cuprinde componente bine organizate și anume: Preoții Milostivirii, Asociatele Laice în Apostolatul Milostivirii și Colaboratorii Laici Agenți ai Milostivirii.

Multitudinea de persoane antrenate a răspândi darul Milostivirii Divine ne dau speranța că împlinim apostolatul nostru și continuăm în acest timp să ducem mai departe moștenirea lăsată de fondatoare, Sfânta Maică Giuseppa Rossello, și dorința ei arzătoare: "Dacă aș putea avea brațele atât de lungi încât să îmbrățișez toată lumea și să fac bine tuturor".

Speranță și bucurie!

Sr. Maria Lucia
și sr. Maria Bianca

* * *

Congregația "Fiicele Doamnei Noastre a Milostivirii"
Comunitatea din Botoșani
Str. Savenilor, 184, 710290-Botoșani;
Tel. 0231/513222;
E-mail: casaasilo@yahoo.com


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat