Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: "Ștafeta Rugăciunii"

Duminică, 11 martie 2012, în Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava, copiii, tinerii și adulții simpatizanți ai Acțiunii Catolice, precum și credincioșii parohiei, s-au adunat în număr mare pentru a participa la sfânta Liturghie de seară de la ora 18.00, celebrată de părintele vicar Cristinel Gal, în cadrul căreia a avut loc și "Ștafeta Rugăciunii".

"Ștafeta Rugăciunii" este o inițiativă propusă de Acțiunea Catolică a Diecezei de Iași, prin care membrii și simpatizanții din parohiile în care ea este prezentă se unesc în rugăciune.

Liturghia a fost animată de tineri, dar nici copiii nu s-au lăsat mai prejos și s-au alăturat acestei frumoase inițiative.
 

La finalul sfintei Liturghii, după rugăciunea de mulțumire și de angajare în trăirea unei vieți sfinte, participanții au dus în fața altarului câte o lumânare. La acest moment emoționant, părintele a ținut să sublinieze: "Fiecare lumânare, pe care o așezăm înaintea altarului, semnifică o hotărâre de a fi, în acest timp al Postului Mare, lumină pentru cei din jur și căldură sufletească pentru cei care duc lipsă".

Ne-am rugat împreună pentru copiii și tinerii din întreaga lume. Am adresat aceste rugăciuni cu multă pietate, deoarece, în zilele noastre, mulți sunt tinerii care încă nu l-au cunoscut pe Isus, iar aceștia au nevoie de un imbold pentru a putea descoperi bunătatea Domnului.

Trebuie să fim conștienți că rugăciunea comunitară are o forță puternică și ne unește intim cu Dumnezeu, iar tinerii trebuie încurajați să ia parte la astfel de acțiuni.

Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a unit pe toți într-un lanț de rugăciune atât de frumos și mulțumim și tuturor participanților. Avem convingerea că acest lanț de rugăciune este o ofrandă plăcută Domnului adusă de noi cei tineri și sperăm ca în viitor să mai luăm parte la astfel de activități închinate binelui.

Agata Ostrovschi


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat