Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Ziua Mamei în Parohia "Sfânta Tereza"

Copiii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași au organizat, cu ocazia zilei de 8 martie, un moment artistic de cântece și poezii dedicat mamelor, duminică, 11 martie 2012, în biserica parohială. Acest moment artistic a fost prezentat în aceeași zi și bătrânilor de la Casa de bătrâni "Sfântul Iosif".

Chiar dacă ziua de 8 martie a trecut, copiii Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași nu au uitat că trebuie să fie recunoscători față de cea care le poartă de grijă cu multă gingășie și răbdare - mama - și au organizat în acest sens un moment artistic pentru toate mamele, duminică, 11 martie 2012, în biserica parohială.

Acest moment a fost precedat de sfânta Liturghie de la ora 9.00 animată de copii, în cadrul căreia, la predică, pr. Marcelin Blaj, responsabilul cu copiii din parohie, plecând de la textul evanghelic, în care Isus vorbește despre templul trupului său, i-a îndemnat pe copii să-și prețuiască mamele, care și-au oferit trupul și sufletul lui Dumnezeu, pentru ca el să reverse viața în ele.

Imediat după sfânta Liturghie, copiii s-au înghesuit pentru a ocupa un loc cât mai în față pentru a-și vedea mai bine mamele și pentru a le transmite mai ușor mamelor mesajul lor de prețuire.

Deja cu multe zile înainte de această zi dedicată mamelor, copiii au lucrat împreună, la subsolul bisericii, pentru a confecționa mărțișoare pe care să le ofere mamelor lor. De asemenea, momentul artistic pe care l-au prezentat în fața mamelor a fost pregătit cu multa sârguință de-a lungul mai multor zile.

Programul a cuprins: cântece interpretate de corul copiilor din parohie, sub îndrumarea lui Ciprian Hușanu, precum: "Cu cerneală de azur", "O, mamă, dulce mamă", "Din miile de stele", "Mama, floarea mea de colt"; cântece interpretate de copiii care au participat, începând cu luna octombrie 2011, la cursul de chitara organizat de animatoarea Ramona; cântece interpretate la flaut de către de Luca-Ștefan Tamaș și poezii interpretate de Adrian Burbulea și Ștefania Stoica.

Au făcut toate acestea motivați fiind de mesajul important pe care doreau să-l transmită tuturor mămicilor: "Vă mulțumim pentru viața pe care ne-ați oferit-o, pentru timpul și ajutorul acordat, pentru sacrificiile pe care le faceți și pentru mângâierile și cuvintele de încurajare pe care ni le adresați oricând avem nevoie, pentru încrederea pe care o puneți în mâinile noastre mici".

Desigur, copiii nu au uitat să-i mulțumească Fecioarei Maria pentru că a acceptat să fie Mama noastră cerească și să-i ceară totodată să mijlocească pentru noi toți, pentru ca Dumnezeu să ne trimită toate harurile de care avem nevoie.

Apoi au adresat mulțumiri deosebite sorei Antonia Busato și sorei Clara Dălvaru, din Congregația "Maria Bambina", prin care Dumnezeu lucrează atât de frumos, fiind "mămici" prin activitatea pe care o depun în parohia noastră.

De asemenea, au mulțumit preoților noștri, pr. paroh Petru Sescu, pr. Daniel-Nicu Butacu și pr. Marcelin Blaj, care veghează îndeaproape grupul copiilor.

Rezultatele activităților se observă prin creșterea numărului copiilor care participă la cateheze și la slujba duminicală animată de copii, prin relațiile pe care le stabilesc între ei, precum și prin cunoștințele acumulate.

Copiii au reușit să facă o surpriză plăcută mămicilor și femeilor prezente în biserică, cărora le-au oferit câte un balon și un mărțișor, făcând din ziua mamei o adevărată sărbătoare.

După-amiază, de la ora 15.30, copiii, plini de entuziasm și bucurie, au făcut o surpriză și bătrânilor din Casa de bătrâni "Sfântul Iosif" din cartierul Bucium (zona Plopii fără soț), care au fost vădit emoționați, prezentând același program de cântece și poezii.

Alice Augustin

* * *

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 martie: Iași: Ziua Mamei în Parohia "Sfânta Tereza"


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat