Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Zi de reculegere pentru tinerii din Parohia "Fericitul Ieremia"

Un grup de 32 de tineri din Parohia Bacău "Fericitul Ieremia" au participat sâmbătă, 10 martie 2012, la o zi de reculegere desfășurată la mănăstirea carmelită din Luncani. Tema generală a acestei zile a fost: "Isus mă invită să fiu cu el... «Veniți într-un loc retras și odihniți-vă puțin»".

Ziua de reculegere a început cu un scurt discurs al pr. Marius Ilieș, responsabil cu pastorația tineretului din Parohia "Fericitul Ieremia". Acesta i-a îndemnat pe cei adunați să lase deoparte grijile zilnice și pentru câteva clipe să dea curs chemării adresate de însuși Cristos: "Veniți într-un loc retras și odihniți-vă puțin".

Acesta a fost impulsul de care am avut nevoie pentru a putea medita puțin, în acest timp sfânt al Postului Mare, asupra dimensiunii spirituale a omului contemporan. Pentru că omul care se trezește de dimineață departe ajunge, ora plecării a fost 8.30 așa încât la ora 9.00 a început prima meditație. În deschiderea meditației s-a dat citire textului biblic ce conține invitația lui Isus adresată apostolilor (Mc 6,30-52). A urmat un timp de reflecție și reculegere, în care fiecare dintre noi a putut să răspundă câtorva întrebări, înconjurați fiind de liniștea și frumusețea naturii. Momentul de comuniune a implicat împărtășirea cu ceilalți a concluziilor personale. Apoi ne-am îndreptat spre biserică unde am putut împărtăși ideile noastre cu Isus și totodată ne-am putut împărtăși cu trupul său.

După participarea la ospățul tainic a urmat prânzul. Căpătând astfel puteri noi, la fel ca Simon din Cirene, cu toții am luat crucea lui Isus, rememorând astfel drumul parcurs de Isus până pe Golgota prin celebrarea Căii Sfintei Cruci pe dealurile din împrejurimile mănăstirii. Această experiență nouă a fost încă un prilej de a medita asupra suferințelor lui Isus pe drumul parcurs pe Calvar. A fost o experiență pentru unii dintre noi unică și memorabilă.

Pauzele lungi și dese (cheia marilor succese) au existat și ele în programul nostru, beneficiind de un program foarte lejer ce ne-a oferit șansa de a vorbi mai mult cu Isus. Această zi de reculegere s-a dovedit a fi o mare reușită pentru toți cei care au participat deplin la ea. Fiecare dintre noi am avut câte ceva de învățat și în același timp la finalul acestei zile, am fost capabili să luăm noi angajamente pe care să le îndeplinim în acest timp rodnic al Postului Mare. Și pentru că vremea bună de afară a ținut cu noi am pătruns cu ușurință în starea necesară meditației.

Dorim să mulțumim pr. Marius Ilieș care a fost mereu în mijlocul nostru pentru a ne ajuta să găsim răspunsuri la toate întrebările și neliniștile ce au apărut pe parcursul acestei zile, dar nu în ultimul rând și gazdelor ce ne-au primit și ne-au pus la dispoziție tot ce au avut mai bun. Într-adevăr această zi a fost una de odihnă sufletească și redescoperire a lui Isus.

Alina Tulbure
și Iulian Hazi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 martie: Bacău: Zi de reculegere pentru tinerii din Parohia "Fericitul Ieremia"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat