Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Asociația "Familia și Viața": Apel de intensificare a rugăciunilor pentru viață

În preajma Zilei Vieții, care se sărbătorește ca în fiecare an la 25 martie - sărbătoarea Bunei Vestiri, Asociația "Familia și Viața" din Roman reînnoiește apelul către credincioșii diecezei, și nu numai, de a intensifica rugăciunile pentru viață și de a marca această zi prin inițiative locale.

Asociația susține inițiativele credincioșilor și pune la dispoziție pliante (cu referire la inițiativa "Două minute pentru viață" și la avort), mulaje de embrioni în mărime naturală, materiale de prezentare sau filme.

Pentru a intensifica rugăciune pentru viață au fost propuse:

1. Două minute pentru viață: o inițiativă de rugăciune în apărarea vieții nenăscute. Inițiativa a fost lansată cu ocazia sărbătorii Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu, ca răspuns la îndemnul Sfântului Părinte papa Benedict al XVI-lea de a invoca protecția fiecărei ființe umane, încă din momentul conceperii. Acțiunea se desfășoară în parteneriat cu Asociația Familiilor Catolice "Vladimir Ghika" din București și Asociația "Darul Vieții" din Timișoara. Această acțiune este pusă sub protecția Mamei cerești și este invocată mijlocirea fericitei Tereza de Calcutta și a fericitului Ioan Paul al II-lea. Această simplă inițiativă constă în recitarea zilnică a patru rugăciuni: Bucură-te Regină, invocația "O, Marie, aurora lumii noi, mamă a celor vii" (care încheie Evangelium Vitae), Îngeri ai lui Dumnezeu (adresată tuturor îngerilor păzitori ai celor de care depinde viața copiilor nenăscuți) și Odihna cea veșnică (pentru copiii deja avortați). Asociația așteaptă înscrierea a cât mai mulți credincioși la această inițiativă, până acum înscriindu-se doar 517 din 130.000, cât s-a dorit inițial. Știm că cei care spun aceste rugăciuni sunt în număr mai mare, mulți dorind să rămână știuți numai de Dumnezeu. Afișul, pliantul și rugăciunile acestei inițiative pot fi descărcate de pe situl asociației (www.familiasiviata.ro).

2. Materiale vizuale de prezentare ce pot fi folosite în cadrul catehezelor sau în cadrul unor perioade de priveghere pentru viață (www.familiasiviata.ro).

3. Diverse rugăciuni pentru viață incluse pe situl asociației la rubrica "Spiritualitatea vieții".

4. Adopția spirituală este o altă inițiativă de rugăciune cunoscută, la care se poate adera. Aceasta începe la 25 martie și se finalizează la 25 decembrie a fiecărui an. Una din traducerile rugăciunii de spus zilnic este: "Doamne Isuse, prin intermediul Mariei, Mama ta, care ți-a dat lumină cu iubire și prin intermediul sfântului Iosif, omul încrederii, care s-a îngrijit de tine, te rog pentru acest copil nenăscut încă, pe care l-am adoptat în mod spiritual, și care se găsește în pericol de moarte. Te rog, dă părinților iubirea și curajul pentru ca să-l lase pe copilul lor să trăiască, pentru viața pe care tu însuți i-ai dăruit-o. Amin".

5. Calea Crucii pentru Viață. Textul acestui material deosebit este realizat după Scrisoarea Enciclică Evangelium Vitae și poate fi descărcat de pe situl asociației (www.familiasiviata.ro).

Cu toții știm că rugăciunea are o forță de neînlocuit. Este evident că orice rugăciune spusă în favoarea vieții nenăscute este valoroasă și ajută la apărarea acesteia și la susținerea tuturor acelora care luptă pentru acest deziderat, în țara noastră și în lumea întreagă. Lumea poate astfel să conștientizeze că avortul este o crimă și să lupte pentru abolirea întregii legislații care permite avortul.

Asociația "Familia și Viața"

* * *

Broșura în format PDF cu Calea Crucii pentru Viață poate fi descărcată dând clic aici.


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat