Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Curtea de Apel Iași confirmă ilegalitatea clădirii Cathedral Plaza

Prin comunicatul de presă 144 din 4 martie 2012, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București anunță decizia Curții de Apel Iași care este a 15-a sentință defavorabilă proiectului Cathedral Plaza, prin care se prevestește iminența desființării proiectului ilegal.

Curtea de Apel Iași, prin decizia nr. 405 din 2 martie 2012, confirmă ilegalitatea construcției auto-intitulate Cathedral Plaza, stabilind că rediscutarea valabilității autorizației de construire nu mai poate avea loc, litigiul fiind fără obiect, iar desființarea autorizației irevocabilă. Decizia C.A. Iași confirmă în fapt decizia nr. 1989/2010 a Curții de Apel Suceava prin care a fost modificată decizia nr. 1025/2009 a Curții de Apel Ploiești. Întrucât decizia C.A. Ploiești a fost modificată și autorizația de construire a fost anulată irevocabil, nici un alt litigiu cu privire la această soluție nu mai poate fi judecat, o astfel de cerere nemaiavând obiect.

Decizia Curții de Apel Iași confirmă totodată și soluția Curții de Apel Alba Iulia din 19.01.2011, care stabilea și ea că rediscutarea valabilității autorizației de construire nu mai poate avea loc, litigiul fiind fără obiect. Atunci, reprezentanții Millenium Building Development SRL (MBD) au declarat în mod fals că decizia C.A. era în favoarea lor. În realitate, în istoria litigiului pentru anularea autorizației Cathedral Plaza, justiția din România s-a pronunțat de 15 ori în favoarea ARCB, pe când MBD a obținut o singură soluție favorabilă, cea a C.A. Ploiești, și aceea modificată ulterior.

"O construcție ilegală nu poate fi menținută, întrucât contravine chiar noțiunii de drept. Abuzurile promotorului imobiliar al Cathedral Plaza și ale puterii de stat care i-a permis construirea ilegală trebuie să înceteze. Așteptăm cu încredere o decizie a justiției și pentru demontarea colosului, într-un stat în care puterea corupției și corupția puterii se clatină din ce în ce mai tare", a declarat ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București.

ARCB și Primăria Municipiului București sunt angajate în prezent în diferite procese care vizează desființarea construcției ilegale.

Pr. Francisc Doboș, în textul aceluiași comunicat, precizează: "Dezavuăm pe această cale încercările promotorilor Cathedral Plaza de a influența prin conferințe de presă și declarații fără acoperire soluțiile pe care urmează a le pronunța în curând instanțele judecătorești, în special Tribunalul București și Judecătoria Sector 1, atât în dosarele penale cât și în cele civile".

Pr. Francisc Doboș, reprezentantul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, poate fi contactat la tel. 0755/065069 sau e-mail: birouldepresa@arcb.ro

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București este situată în str. G-ral Berthelot 19, 010164 București, având tel. 021/2015400 și fax 021/3121207.

Prelucrare de Ovidiu Bișog


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat