Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Coasta de Fildeș: Pelerinaj de Postul Mare la Kondoukro

Toți credincioșii din Parohia Djebonoua (Coasta de Fildeș) și din satele dimprejur au fost invitați să participe, duminică, 25 martie 2012, la pelerinajul din timpul Postului Mare, care se practică în fiecare an.

Această celebrare are la bază o structură tipică perioadei în care ne aflăm. Înainte de toate, trebuie precizat că, întrucât este un pelerinaj, aici el presupune drumul parcurs pe jos de acasă până la locul unde se va desfășura celebrarea. Programul care a fost urmărit conține trei elemente principale: Calea Crucii, actul penitențial (spovezi) și sfânta Liturghie.

Care este scopul acestei celebrări? De ce un pelerinaj?

Scopul celebrării este precis; are în vedere conștientizarea, acceptarea și aplicarea în viața creștină personală, învățăturile care sunt desprinse de pe marginea lecturilor citite în cadrul sfintei Liturghii. Fiecare creștin trebuie să înțeleagă de ce Isus Cristos a murit pe cruce pentru noi. El a murit pentru mântuirea noastră. Aceasta este dovada cea mai clară a iubirii nemărginite pe care ne-a arătat-o Isus. Acest lucru a vrut să arate Calea Crucii tuturor creștinilor veniți la Kondoukro. Mai mult, ne-a ajutat să înțelegem cât de mare este iubirea lui Isus pentru noi.

În al doilea moment din cadrul pelerinajului, actul penitențial și spovezile au invitat pe fiecare pelerin să-și recunoască greșelile și să dobândească iertarea păcatelor pentru a participa cu demnitate la sfânta Liturghie. Cei rămași în capelă s-au rugat lui Dumnezeu prin intermediul sfintei Fecioare Maria, recitând rozariul.

Liturghia celebrată de pr. Gabriel Cimpoeșu, parohul comunității din Djebonoua, însoțit de alți doi preoți concelebranți veniți din Dieceza de Bouake, i-a chemat pe toți să participe activ, să cânte și să se bucure.

Toți s-au rugat ca acest timp al Postului Mare să fie pentru credincioși un timp preparator rodnic pentru a-l întâmpina așa cum se cuvine pe Isus cel înviat, iar inimile și sufletele noastre să fie curățate pentru a-l putea vedea și primi pe Isus înviat printre noi.

Timpul Paștelui care se apropie este un moment care ne unește pe toți într-un singur gând, un gând de rugăciune și de compasiune pentru ceilalți, în special pentru credincioșii din Dieceza de Iași.

Paște fericit tuturor!

Corneliu Cucuteanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 martie: Coasta de Fildeș: Pelerinaj de Postul Mare la Kondoukro


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat