Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa în Cuba (2012):

Vizita la Sanctuarul Virgen de la Caridad del Cobre

Cuvintele Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea

Iubiți frați și surori,

Am venit ca pelerin până la casa imaginii binecuvântate a Stăpânei Noastre a Carității, "la Mambisa", așa cum o invocați cu iubire. Prezența sa în acesată localitate El Cobre este un dar al cerului pentru cubanezi.

Doresc să-i salut cordial pe cei care sunt prezenți aici. Primiți afectul Papei și duceți-l pretutindeni, pentru ca toți să experimenteze mângâierea și tăria în credință. Faceți cunoscut celor pe care îi întâlniți, vecini sau de departe, că am încredințat Născătoarei de Dumnezeu viitorul patriei voastre, pentru ca să înainteze pe drumul de reînnoire și de speranță, pentru binele cât mai mare al tuturor cubanezilor. Am rugat-o pe Fecioara Preasfântă și pentru necesitățile celor care suferă, ale celor care sunt privați de libertate, departe de persoanele dragi sau care trăiesc grave momente de dificultate. În același timp, am pus în Inima sa Neprihănită pe tineri, pentru ca să fie prieteni autentici ai lui Cristos și să nu cedeze în fața propunerilor care lasă tristețe în urma lor. În fața Mariei a Carității, mi-am amintit, în mod deosebit, și de cubanezii care sunt descendenți ai celor care au ajuns aici din Africa, precum și de populația vecină din Haiti, care încă suferă consecințele binecunoscutului cutremur de acum doi ani. Și nu-i uit pe mulții țărani și familiile lor, care doresc să trăiască intens în casele lor Evanghelia și oferă chiar și casele lor drept centre de misiune pentru celebrarea Euharistiei.

După exemplul Preasfintei Fecioare, încurajez pe toți fiii acestei iubite țări să continue să-și întemeieze viața pe stânca tare care este Isus Cristos, să lucreze pentru dreptate, să fie slujitori ai carității și perseverenți în mijlocul încercărilor. Fie ca nimic și nimeni să vă răpească bucuria interioară, așa de caracteristică a sufletului cubanez. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Multe mulțumiri.

Benedictus pp. XVI

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat