Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Curs de formare pentru Metoda Ovulației Billings

În cadrul proiectului "Familia - leagănul iubirii și al vieții", sâmbătă, 17 martie 2012, în Parohia Bacău "Sfântul Nicolae" s-au desfășurat cursuri de învățare a Metodei Ovulației Billings în vederea inițierii familiilor în utilizarea acestei metode și devenirea de învățătoare de metodă. Cursurile au fost organizate de Asociația Familia și Viața din Roman.

Au participat persoane din Decanatul de Bacău, din parohiile: Bacău "Sf. Nicolae", Bacău "Sf. Cruce", Bacău "Fericitul Ieremia", Nicolae Bălcescu, Sărata, Fundu Răcăciuni, Luizi-Călugăra, Gioseni, Izvoare, Cleja, Mărgineni, Lilieci, Lespezi și Bijghir. La începutul cursurilor au fost prezente 49 de persoane prezente. Programul a început la ora 8.30 și s-a finalizat la ora 18.00.

Mai întâi am prezentat un argument etic ce a avut ca bază enciclica Humanae Vitae a papei Paul al VI-lea despre reglementarea creștină a nașterilor. Apoi persoanele prezente au fost introduse în tainele fertilității umane, s-au familiarizat cu termenii metodei și au înțeles importanța cunoașterii metodelor naturale pentru o trăire autentică a vieții conjugale. Pe parcurs cei prezenți au conștientizat dacă pot și vor să continue formarea, pentru a deveni învățătoare de Metoda Ovulației Billings.

Evident, cum era de așteptat, o parte din persoane au înțeles că este nevoie de o implicare constantă pe mai departe, atât pentru învățarea și aplicarea metodei în viața proprie, cât și în promovarea și învățarea altor persoane din comunitățile din care fac parte.

Cursurile realizate la Bacău ne-au dovedit cât este de important pentru familie să cunoască metodele naturale, pentru a putea face o alegere justă în trăirea vieții conjugale. Una din persoanele prezente ne-a mărturisit: "A fost pentru mine o ocazie unică de a înțelege ce valoare mare are metoda naturală pentru mine și soțul meu. Mi-am dat seama că putem astfel să ne bucurăm de darurile cele mari pe care Dumnezeu le-a pus în noi și să avem o viață de familie fericită, să ne bucurăm de copii și să avem pace și armonie în casa noastră".

Asociația Familia și Viața


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat