Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Duminica Floriilor 2012

Chemare către tineri de Ziua Tineretului

În jurul lui Isus și pe urmele iubirii sale

Dragi tineri,

"Bucurați-vă mereu în Domnul!" (Fil 4,4)

Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea, după ce s-a întors de la Madrid, unde i-a întâlnit pe tinerii veniți din toată lumea și i-a chemat să rămână mereu înrădăcinați în credință, a anunțat, cu bucurie, în cadrul audienței generale din 24 august 2011 din Piața "Sfântul Petru" din Roma, temele pentru următoarele Zile Mondiale ale Tineretului din anii 2012 și 2013.

"Și acum doresc să anunț temele următoarelor Zile Mondiale ale Tineretului. Cea de anul viitor, care se va desfășura în fiecare dieceză, va avea ca moto: «Bucurați-vă mereu în Domnul!», luat din Scrisoarea către Filipeni (4,4); în timp ce la Ziua Mondială a Tineretului din anul 2013 de la Rio de Janeiro, motoul va fi mandatul lui Isus: «Mergeți și faceți ucenici toate popoarele!» (cf. Mt 28,19). Încă de acum încredințez rugăciunii tuturor pregătirea acestor întâlniri foarte importante".

Recent, Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea, urmând același program, a adresat tuturor tinerilor mesajul său special pentru Cea de-a XXVII-a Zi Mondială a Tineretului, adică pentru anul acesta, cu aceeași invitație la bucurie, cerând tuturor tinerilor să găsească în Domnul adevărata bucurie pe care să o transmită tuturor ca adevărați mesageri și misionari ai bucuriei.

Pentru toți tinerii din întreaga lume, dar mai ales pentru voi, dragi tineri din dieceză, acest program anunțat de Sfântul Părinte și acest apel la bucurie au o importanță deosebită. Voi sunteți invitați ca, întăriți și înrădăcinați în credință, să trăiți un program special de iubire, bucurându-vă să stați mai aproape de Isus, să-l ascultați, să-l îndrăgiți, ca apoi să dați mărturie despre el în fața tuturor colegilor voștri și, desigur, înaintea lumii întregi.

În Duminica Floriilor, întâlnindu-l pe Isus care intră în Ierusalim, vă invit, dragi tineri, să-l însoțiți, nu numai cu ramuri în mâini și cu cântecul Osana, ca odinioară copiii și tinerii din Ierusalim, ci mai mult, cu florile iubirii voastre adunate în inimă.

Florile și ramurile pe care le veți purta în mâini și procesiunea la care veți participa să fie dovada bucuriei sufletești care vă va însoți, mergând cu el mai departe.

Cu această iubire, îi veți putea sta alături pe drumul spre înviere și, atunci când alții îl vor uita, îl batjocori și îl vor răstigni, voi îi veți alina suferințele și-i îi veți produce mare mângâiere și bucurie.

Sunt fericit să știu că voi, nu numai în ziua de Florii vă veți manifesta iubirea și credința voastră, nu numai în Săptămâna Sfântă sau la Înviere, ci mereu în viața voastră, ca apoi să arătați această bucurie în Domnul, când veți participa la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, care se va desfășura la Iași în ultima săptămână din luna iulie (25-29 iulie).

Crucea sfântă, care îi însoțește pe tinerii din România pe drumul lor de credință și iubire, vă așteaptă în catedrala noastră, iar Cristos, care a ales-o ca tron al victoriei sale, vă va umple inima de bucurie în misiunea voastră de a aduce în lume mai multă speranță, mai multă fericire.

Vă salut cu drag împreună cu Preasfințitul Aurel, cu asistentul general al tinerilor, pr. Felix, și cu toți preoții care vă iubesc și vă invităm cu căldură să-i stați alături lui Isus, și la Florii, și la Paști, și să-l faceți cunoscut tuturor prietenilor voștri din dieceză și din țară, devenind prin aceasta misionarii și mesagerii adevăratei bucurii în lume.

Bucurați-vă, așadar, în Domnul, bucurați-vă în jurul lui Isus!

Al vostru episcop,
Petru


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat