Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Misiuni populare în Parohia "Fericitul Ieremia"

În Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău s-au desfășurat misiunile populare în perioada 22-25 martie 2012. Predicator a fost pr. Ștefan Vacaru, paroh de Barticești. Tema acestor zile de misiune a fost constituită de cuvintele apostolului Ioan: "Iată, eu stau la ușă și bat. Dacă cineva ascultă glasul meu și-mi deschide ușa, voi intra la el și voi sta la masă cu el și el cu mine" (Ap 3,20). Pornind de la aceste cuvinte, părintele predicator i-a îndemnat pe credincioși să redescopere iubirea în propriile familii.

În aceste zile binecuvântate de Domnul, în perioada Postului Mare, credincioșii parohiei noastre călăuziți de învățătura părintelui predicator au putut fi numiți cu adevărat o comunitate fericită. Identitatea familiei, deși amenințată de criza economică, reprezintă în continuare un leagăn de viață și izvor de iubire. Familia îngrădită de numeroși dușmani și pericole, precum alcoolul, necurăția, înjurăturile etc. poate să își găsească alinare și rezolvarea tuturor problemelor, doar urmându-l și ascultându-l pe Cristos. Problemele cu care se confruntă astăzi familia sunt rezolvate mereu de Biserica lui Cristos. Ea reprezintă pentru fiecare credincios o fântână, un izvor, din care își poate potoli setea provocată de toate aceste încercări. Cu adevărat fericit este cel care, cu ocazia sfintelor misiuni, a putut spune: Iubirea s-a întors în casa mea!

în aceste zile sfinte și binecuvântate, poporul sfânt al lui Dumnezeu s-a bucurat de prezența PS Petru Gherghel care a încheiat șirul zilelor de misiuni populare, prin celebrarea sfintei Liturghii, în seara zilei de duminică, 25 martie 2012. Trebuie să amintim și numărul considerabil de preoți care ne-au fost aproape în aceste zile de har.

Mulțumim tuturor celor care au participat în aceste zile de har dorind să îl primească pe Isus în familie!

Situl Parohiei "Fericitul Ieremia" din Bacău oferă spre vizionare și înregistrări video ale predicilor din zilele de misiune. Acestea pot fi găsite la adresa: www.pfib.ro

Iulian Hazi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-25 martie: Bacău: Misiuni populare în Parohia "Fericitul Ieremia"


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat