Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Missio canonica

Sâmbătă, 24 martie 2012, la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești a avut loc întâlnirea profesorilor de religie din zona Onești cu pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, inspector școlar diecezan, pentru conferirea missio canonica, necesară predării religiei în școală.

Întâlnirea a început la ora 11.00 cu un moment de rugăciune, în capela liceului.

În cadrul ședinței, pr. Bisoc a adresat profesorilor din zona Onești-Moinești salutul PS Petru Gherghel, episcop de Iași, și al PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, cu mulțumiri pentru activitatea școlară bogată pe care profesorii o desfășoară în școli.

Ordinea de zi a mai cuprins comunicări importante ale pr. Bisoc despre: Olimpiada de Religie, organizarea unui pelerinaj al absolvenților de liceu la Cacica (în luna iunie), necesitatea colaborării profesorilor de religie cu materiale la scrierea manualelor pentru clasa pregătitoare pentru care deja s-a aprobat programa de religie, colaborarea profesorilor din zonă cu Centrul Misionar Diecezan Iași în ideea strângerii de fonduri pentru a se sprijini construirea de grădinițe în țările noastre de misiune (Kenya și Coasta de Fildeș), dar și consfătuirea anuală a profesorilor de religie din Dieceza de Iași care va avea loc și anul acesta tot la Pralea.

Anul acesta zona Onești-Moinești va organiza Olimpiada de Religie (Etapa interjudețeană sau diecezană), etapa diecezană a concursului de eseuri și concursul de desene "Să trecem pragul speranței!". Competițiile se vor desfășura concomitent la 12 mai 2012 în cadrul Colegiului Național "G. Moisil" și la Grădinița "Sf. Paul" din Onești.

În final, părintele inspector și-a exprimat speranța în continuarea bunei colaborări dintre profesori, școli, parohii, comunități și Episcopie, pentru copii și educația lor religioasă, pentru binele întregii societăți.

Prof. Cristian Scripcaru


 

lecturi: 4.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat