Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Călugăreni: Misiuni - lumină și har, bucurie și dar

Comunitatea parohială din Călugăreni a parcurs un drum de reînnoire sufletească, în perioada 15-18 martie 2012. Acest drum a fost parcurs în lumina zilelor de misiune dedicate Anului Familiei. Pregătirea temeinică dispusă de părintele paroh Mihai Cucuteanu, prin aprofundarea valorilor creștine fundamentale, au oferit un teren prielnic cuvântului semănat de predicile pr. Petru Sescu, atât de clare și bine întemeiate pe tezaurul primit de la bunul Dumnezeu - Familia.

Iată titlurile ce au stat la baza acestor reflecții asupra familiei creștine: "Dumnezeu, întemeietorul familiei și a căsătoriei"; "Cine este Dumnezeu? Dumnezeu este iubire"; "Familia, sanctuar al iubirii"; "Familia, leagăn al vieții"; "Familia, școala credinței"; "Sfânta Fecioară Maria, Regina familiei".

Biserica parohială s-a dovedit a fi neîncăpătoare pe parcursul zilelor de har ale misiunilor, iar confesionalele au avut ușile larg deschise pentru toți cei dornici de împăcare cu Dumnezeu, cu aproapele și cu ei înșiși.

Momentul culminant l-a constituit Liturghia de încheiere a zilelor de misiune, când emoțiile tuturor erau vizibile la concelebrarea ei de către PS Aurel Percă, înconjurat de cei 14 preoți prezenți. La sfânta Împărtășanie, toți credincioșii: elevi, copii, tineri și părinți, bunici și nași într-o frumoasă procesiune euharistică l-au primit pe Isus ca oaspete și prieten în sufletul lor. Câtă bucurie este pentru Sfânta Familie să privească spre familiile bune și sfinte ale lumi de azi! Într-adevăr, un moment încărcat de emoții. După celebrarea sfintei Liturghii a urmat procesiunea mariană împreună cu PS Aurel Percă și preoții concelebranți, binecuvântând totodată și lucrările la Oratoriul Mișcării Euharistice și Mariane din localitate.

În încheierea zilelor de misiune, părintele paroh a mulțumit Preasfințitului Aurel, părintelui predicator Petru Sescu, confesorilor, preoților și surorilor prezente, precum și tuturor credincioșilor din localitate și celor veniți din alte localități.

Cu siguranță, toți vor transpune în viața lor, învățăturile dobândite în aceste zile de har, încrezători fiind în Tatăl ceresc, iubindu-l pe Isus Euharisticul și luminați de Duhul Sfânt, sub ocrotirea sfintei Fecioare Maria și a sfântului Iosif, lăsându-se transformați de misterul Schimbării la față a lui Isus, în propriile familii și în societatea lumii actuale.

Uniți sufletește prin Mișcarea Euharistică Mariană, avem speranța și bucuria de a fi cu toții părtași de patria cerească sub ocrotirea Sfintei Familii.

Matilda și Cristinel Verde

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-18 martie: Călugăreni: Misiuni - lumină și har, bucurie și dar


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat