Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Ședință a Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli

Sâmbătă, 17 martie 2012, la Grădinița "Maria Rosa Zangara" din Buruienești, jud. Neamț, s-a desfășurat, începând cu ora 10.00, ședința ordinară a Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli din Dieceza de Iași.

Consfătuirea a fost prezidată de pr. prof. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, care a convocat inspectorii zonali și experții școlari responsabili cu problemele legate de învățământul religios preșcolar, școlar și liceal din Dieceza de Iași.

Punctele propuse la ordinea de zi, în conformitate cu planificarea activității Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli, au fost strâns legate de preocupările actuale ale învățământului religios și teologic și au reflectat frământările educaționale atât a profesorilor de religie, cât și cele ale liceelor teologice.

Din ordinea de zi amintim: programa pentru clasa pregătitoare și modificarea programelor claselor I și a II-a; organizarea etapei diecezane a Olimpiadei de Religie (clasele V-VIII) și problemele organizatorice ale etapei județene; modificări în regulamentul Concursului de eseuri; implicarea profesorilor în proiectul Episcopiei în anul familiei; pelerinajul absolvenților de liceu la Sanctuarul marian de la Cacica; prezentare finală a proiectelor Să rămânem împreună! și Voluntarii carității!

Pe parcursul consfătuirii au fost stabilite reperele activităților care se vor afla în atenția tuturor profesorilor de religie până la sfârșitul anului școlar în curs, discuțiile purtate punctând principalele obiective, strategiile de desfășurare și termenele de implementare.

Prof. Odette Paula Doğan-Müller

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 martie: Buruienești: Ședință a Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat