Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Schimbarea pentru libertate

Vineri, 23, și sâmbătă, 24 martie 2012, un grup de 32 de tineri din Parohia "Sfânta Cruce" Bacău au participat la mănăstirea carmelită din Luncani la momente de reculegere, de formare și o mai bună pregătire pentru marea sărbătoare a Învierii. Tema a fost "Schimbarea pentru libertate". Tinerii au fost însoțiți de pr. Lucian Adam, vicar al parohiei băcăuane, responsabil cu pastorația tinerilor, și au fost călăuziți prin meditație de pr. Laurențiu Dăncuță, formator și profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași.

Vizionarea filmului educativ "Bella" ne-a ajutat să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru ceea ce suntem, avem și să apărăm mereu viața, dându-ne totodată punctul de plecare pentru cele două meditații.

Sâmbătă, binedispuși, după micul-dejun, am început meditațiile, dar nu înainte de a renunța la ceea ce ne distrăgea atenția: telefonul mobil. Prima meditație ne-a impulsionat spre "schimbare" și avea ca puncte principale:

1. Conștientizarea stării mele

2. Planurile mele pentru Înviere

3. Isus și eu: nu eu îl întâlnesc pe Dumnezeu, ci el își pleacă ochii spre mine

4. Convertirea

5. Dumnezeu a venit în căutarea mea

A doua meditație s-a concentrat pe "Alegere". Dumnezeu îți pune la dispoziție "viața și binele, moartea și răul... alege viața ca să trăiești... iubindu-l pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând glasul lui și lipindu-te de el. «Căci el este viața ta și lungimea zilelor tale» (cf. Deut 30,15-20) și te-a lăsat liber să alegi ce este bine și rău".

După prânz a urmat momentul de împărtășire, de trăiri,de discuții în plen cu referire la importanța formării permanente în viața tinerilor.

Calea Sfintei Cruci parcursă prin pădurea din apropierea mănăstirii a fost un moment cu totul mișcător, sublim, oferind și un moment de reculegere pentru a fi alături de aceia care, la aceeași oră, participau în țară și în străinătate la "Marșul Pro Vita".

Formarea s-a încheiat cu un îndemn și o dorință: "Pentru libertate ne-a eliberat Cristos. Așadar, rămâneți tari și nu luați din nou jugul sclaviei" (Gal 5,1).

Pentru toate acestea îi mulțumim bunului Dumnezeu și tuturor binefăcătorilor care au făcut posibilă această experiență minunată !

Anca Ciuraru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-24 martie: Luncani: Schimbarea pentru libertate... cu tineri din Bacău


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat