Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Fărcășeni: Misiuni populare și Peregrinatio Mariae

În acest anotimp al primăverii, când soarele ne trimite razele sale de căldură și de lumină, când păsările se întrec cu glasurile lor melodioase, Icoana miraculoasă a Macii Domnului de la Cacica a venit la ea "acasă", la Fărcășeni, în biserica "Adormirea Maicii Domnului", în perioada 15-18 martie 2012. Mama a venit pentru a-și mângâia și alina fiii lacrimilor ei.

În timpul sfânt al Postului Mare, înainte de sărbătoarea luminii, sărbătoarea Paștelui, vrem și noi ca împreună cu natura să reînviem la viață, să vină primăvara, lumina, căldura și în sufletele noastre.

Maria, Mama noastră, a venit la noi pentru a ne invita pe toți la școala ei prin excelență și la școala Fiului ei Isus Cristos, în Biserica una, sfântă, catolică și apostolică.

Cea "Neprihănit Zămislită" este femeia "euharistică", ea formează "o singură inimă în rugăciune" (Fap 1,14) cu odraslele ei, cu noi, cu oamenii de bunăvoință, după cum ne amintește fericitul papă Ioan Paul al II-lea în enciclica Ecclesia de Eucharistia din anul 2003.

După ce în alți ani, noi am mers în pelerinaj la sanctuarul de la Cacica, pentru a o vizita pe mama lui Dumnezeu, acum, astăzi, în acest an 2012, ea a venit la noi pentru a ne transmite un gând important, o poruncă nouă a iubirii veșnice a lui Dumnezeu, testamentul ei spiritual: "Faceți tot ce vă va spune" (In 2,5) Fiul meu, Isus Cristos. În acest îndemn se ascunde atitudinea de îmbrățișare a voinței sfinte a lui Dumnezeu, Sfânta Înviere, trecerea de la păcat la lumină, de la moarte la viață.

Icoana Miraculoasă iradiază lumină în viața noastră și noi pentru a fi lumină trebuie să-l urmăm și să-l ascultăm pe Fiul ei Isus Cristos calea, adevărul și viața.

În aceste zile de har și binecuvântare am ascultat și am meditat cuvintele părintelui profesor Fabian Doboș, în sfântul timp al misiunilor.

Îi mulțumim Mariei că nu ne-a uitat și a venit la noi, vom încerca zilnic să recităm sfântul Rozariu cu evlavie. Un gând de recunoștință adresăm și Excelenței sale Aurel Percă, episcop auxiliar, pentru că a fost în mijlocul nostru, mulțumim preoților, fiii Mariei, Mama Preotului Veșnic. Întreaga comunitate este fericită că doar prin Maria putem ajunge la Isus Cristos, Regele, Domnul și Dumnezeul nostru.

Pr. Sergiu-Felician Hârja

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-18 martie: Fărcășeni: Misiuni populare și Peregrinatio Mariae


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat