Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa în Mexic (2012):

Întâlnirea cu copiii (sâmbătă, 24 martie 2012)

Dragi copii,

Sunt fericit să vă pot întâlni și să văd fețele voastre vesele care umplu această piață frumoasă. Voi ocupați un loc foarte important în inima Papei. Și în acest moment doresc ca să știe asta toți copiii din Mexic, îndeosebi aceia care îndură greutatea suferinței, abandonarea, violența sau foamea, care în aceste luni, din cauza secetei, s-a făcut simțită puternic în unele regiuni. Mulțumesc pentru această întâlnire de credință, pentru prezența sărbătorească și bucuria pe care ați exprimat-o prin cântări. Astăzi suntem plini de jubilare și acest lucru este important. Dumnezeu vrea ca să fim mereu fericiți. El ne cunoaște și ne iubește. Dacă lăsăm ca iubirea lui Cristos să schimbe inima noastră, atunci noi vom putea schimba lumea. Acesta este secretul fericirii autentice.

Acest loc în care ne aflăm are un nume care exprimă dorința prezentă în inima tuturor popoarelor: "pacea", un dar care provine de Sus. "Pacea să fie cu voi" (In 20,21). Sunt cuvintele Domnului înviat. Le ascultăm la fiecare Liturghie și astăzi răsună din nou aici, cu speranța ca fiecare să se transforme în semănător și mesager al acelei păci pentru care Cristos și-a dăruit viața sa.

Discipolul lui Isus nu răspunde la rău cu rău, ci este mereu instrument al binelui, mesager al iertării, aducător de bucurie, servitor al unității. Isus vrea să scrie în fiecare dintre viețile voastre o istorie de prietenie. Așadar, să-l aveți ca pe cel mai bun dintre prietenii voștri. El nu va înceta să vă spună să-i iubiți mereu pe toți și să faceți binele. Voi îl veți asculta, dacă veți avea mereu un raport asiduu cu El, care vă va ajuta și în situațiile cele mai dificile.

Am venit pentru ca să simțiți afectul meu. Fiecare dintre voi este un cadou al lui Dumnezeu pentru Mexic și pentru lume. Familia voastră, Biserica, școala și cel care are responsabilități în societate trebuie să lucreze uniți pentru ca voi să puteți primi ca moștenire o lume mai bună, fără invidii și fără diviziuni.

Pentru aceasta, doresc să ridic glasul meu invitându-i pe toți să-i ocrotească și să-i îngrijească pe copii, pentru ca niciodată să nu se stingă zâmbetul lor, să poată trăi în pace și să privească la viitor cu încredere.

Voi, micii mei prieteni, nu sunteți singuri. Contați pe ajutorul lui Cristos și al Bisericii sale pentru a duce un stil creștin de viață. Participați la Liturghia duminicală, la cateheză, la vreun grup de apostolat, căutând locuri de rugăciune, fraternitate și caritate. Așa au trăit fericiții Cristobal, Anton și Ioan, micii martiri din Tlaxcala, care cunoscându-l pe Isus, în timpul primei evanghelizări a Mexicului, au descoperit că nu există comoară mai mare decât El. Erau mici ca și voi, și de la ei putem învăța că nu există vârstă pentru a iubi și a sluji.

Aș avea dorința să stau mai mult timp cu voi, dar trebuie deja să plec. Vom continua să rămânem uniți în rugăciune. Vă invit, așadar, să vă rugați mereu, și acasă; așa veți experimenta bucuria de a vorbi cu Dumnezeu în familie. Rugați-vă pentru toți, și pentru mine. Eu mă voi ruga pentru voi, pentru ca Mexicul să fie un focolar în care toți fiii săi să trăiască în seninătate și armonie. Vă binecuvânteze din inimă și vă invit să duceți afectul și binecuvântarea Papei la părinții și frații voștri, precum și la toți ceilalți care vă sunt dragi. Fie ca Fecioara să vă însoțească. Multe mulțumiri, micii mei prieteni!

Benedictus pp. XVI

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat