Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Fii atent! Itinerar spiritual pentru tineri - Postul Mare 2012

La Editura "Presa Bună" a apărut cartea Fii atent! Itinerar spiritual pentru tineri - Postul Mare 2012.

După cum este notat și pe prima pagină a acestei cărți, acest itinerar spiritual este o inițiativă a Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" din Iași, sectorul tineri, și este realizat cu susținerea financiară din partea organizației Renovabis. Coordonatorii acestei lucrări sunt: pr. Felix Roca, pr. Florin-Sescu Petru și Adriana Ianuș.

Această carte conține cuvântul lui Dumnezeu care dorește să însoțească tânărul pe întregul parcurs al Postului Mare. Prin această lucrare se dorește toți cei care se vor folosi de ea să ajungă să se bucure din toată inima de sărbătoarea Învierii lui Cristos. Cartea adună în cuprinsul ei cuvintele unor preoți și tineri care au meditat cuvântul lui Dumnezeu și doresc să dăruiască și celorlalți din ceea ce ei au interiorizat, pentru ca împreună să se apropie mai mult de Cristos, Domnul vieții.

Titlul cărții se inspiră din tema aleasă de Sfântul Părinte pentru Postul Mare din acest an: "Să fim atenți unii față de alții pentru a da impuls carității și faptelor bune" (Evr 10,24). Titlul este așadar un îndemn accentuat adresat tuturor pentru ca, parcurgând zi de zi acest itinerar, să fie atenți la propriul suflet, la aproapele, la a face binele, la a se ruga, la a-i ajuta și pe alții să se apropie de Dumnezeu. În concluzie: a fi atent la propria fericire!

Pentru fiecare zi din Postul Mare și din octava Paștelui, cei care s-au ocupat de realizarea acestui itinerar au pregătit textul evanghelic al zilei, o meditație, un citat și au propus pentru cititori o hotărâre de luat în acest timp de har.

La începutul cărții este prezentat mesajul Sfântului Părinte pentru Postul Mare 2012. Cartea cuprinde trei părți majore, după cele trei părți liturgice importante ale acestei perioade: astfel, prima parte intitulată Postul Mare ce cuprinde textele evanghelice și meditațiile pentru fiecare zi începând cu Miercurea Cenușii și până în sâmbăta de dinaintea Săptămânii Sfinte. A doua parte este intitulată Săptămâna Sfântă, iar ultima parte este Timpul Paștelui ce cuprinde zilele de la Învierea Domnului și până în Duminica a II-a a Paștelui.

În fața unei lumi care cere de la creștini o mărturie reînnoită de iubire și de fidelitate față de Domnul, toți să simtă urgența de a se strădui pentru a se întrece în caritate, în slujire și în fapte bune.

Virgiliu Demșa-Crainicu

* * *

Fii atent! Itinerar spiritual pentru tineri - Postul Mare 2012
Acțiunea Catolică "Sf. Iosif" - Iași, Ed. "Presa Bună", 2012, 14x20 cm, 172 p., 3 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 45.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat