Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Conștiință, libertate și morală. Răspunsuri date tinerilor și educatorilor

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Conștiință, libertate și morală. Răspunsuri date tinerilor și educatorilor, scrisă de Gino Rocca și tradusă din italiană de pr. Ioan Bișog. Cartea apare în colecția "Spiritualitate", în formatul 14x20, are 158 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 10 lei.

În inima fiecărui om se nasc zilnic o mulțime de întrebări. Pentru un răspuns corect și pentru o alegere constructivă este nevoie de "maeștri", de persoane competente și cu viziune, conștienți de responsabilitatea pe care o au atunci când oferă răspunsuri de care depinde viitorul unui om, mai ales în ceea ce privește aspectul religios.

Pentru a veni în ajutorul acelora care caută răspunsuri la întrebările care îi frământă, Editura "Sapientia" propune cartea Conștiință, libertate și morală. Răspunsuri date tinerilor și educatorilor, în care sunt adunate dialogurile purtate pe parcursul a 15 ani de profesorul italian Gino Rocca cu cititorii revistei Città Nuova, în cadrul rubricii "O problemă de morală. Cartea a fost tradusă din limba italiană de pr. Ioan Bișog, paroh la Parohia "Sf. Iosif Muncitorul" din Săbăoani (Neamț).

Cartea este rodul unei profunde experiențe pastorale. Răspunsurile pline de optimism pe care autorul le-a dat cititorilor săi au un caracter ocazional, corespunzătoare exigențelor reale, provocate de faptele vieții și de realitatea zilnică. Întrucât majoritatea întrebărilor provin din rândul tinerilor, acestea reflectă dificultățile care intervin în înțelegerea unor puncte ale doctrinei catolice.

Cartea este prefațată de prof. Michel Vandeleene și are două părți. Prima parte, "Probleme generale", cuprinde dialoguri referitoare la conștiință, păcat și sacramentul Spovezii. Partea a doua, "Probleme speciale", cuprinde dialoguri referitoare la porunca a șasea, autorul răspunzând la întrebări referitoare la nudism, pornografie, homosexualitate, raporturi prematrimoniale.

Recomandăm această carte tuturor celor care au nevoie de răspunsuri, dar și celor care trebuie să dea răspunsuri. Valoarea cărții este dată atât de limbajului simplu, accesibil tuturor, cât și de fidelitatea față de cuvântul lui Dumnezeu, față de magisteriul Bisericii și față de omul de astăzi de care dă dovadă autorul.

Pr. dr. Ștefan Lupu

* * *

Conștiință, libertate și morală. Răspunsuri date tinerilor și educatorilor,
Gino Rocca, Ed. "Sapientia", 2012, ISBN 978-606-578-042-2, 14x20 cm, 158 p., 10 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat