Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Câmpulung Moldovenesc: Misiuni populare și Peregrinatio Mariae

În perioada 18-21 martie 2012, în Parohia Romano-Catolică "Înălțarea Domnului" din Câmpulung Moldovenesc au avut loc patru zile de misiuni populare cu ocazia vizitei Preacuratei Fecioare Maria, prin prezența Icoanei sale miraculoase de la sanctuarul diecezan din Cacica.

Au fost zile în care biserica noastră s-a transformat într-un adevărat loc de pelerinaj, rugăciune și meditație, credincioșii catolici, greco-catolici și ortodocși fiind martorii unui eveniment cu adevărat istoric.

Duminică, 18 martie 2012, în jurul orei 16.45, în fața bisericii romano-catolice din Câmpulung Moldovenesc, parohul comunității, părintele Petru Bișog, alături de părintele Iosif Păuleț, decan de Bucovina, alți preoți invitați și un mare număr de credincioși au primit în aplauze și cântări Icoana Sfintei Fecioare. După primirea solemnă a Icoanei s-a celebrat sfânta Liturghie de deschidere a misiunilor populare prezidată de părintele decan, cu această ocazie începând și seria de predici susținute de părintele Felix Roca jr., vicar parohial în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Onești.

Luni, 19 martie 2012, în solemnitatea Sfântului Iosif, patronul Bisericii Universale, Tatăl purtător de grijă a Pruncului Isus și soțul preacurat al Sfintei Fecioare, în cadrul sfintei Liturghii, s-a adus laudă Sfintei Familii, sfântului Iosif, modelul tuturor taților de familie care a pus datoria, încrederea, demnitatea și dragostea față de Dumnezeu deasupra tuturor prejudecăților vremii.

Predica părintelui Felix Roca jr. ne-a făcut să luăm în considerare până la sfârșitul zilelor noastre exemplul Sfintei Familii și a sfântului Iosif, exemplu de fericire dobândită prin muncă, ordine, cumpătare, răbdare, încredere și dăruire față de Dumnezeu.

Înaintea fiecăror sfinte Liturghii, atât în zilele de 19 și 20 martie s-a recitat rugăciunea sfântului Rozariu ca o dovadă în plus de dragoste a credincioșilor față de Sfânta Fecioară.

Miercuri, 21 martie, ultima zi a vizitei Icoanei Sfintei Fecioare, s-a celebrat devoțiunea Căii Sfintei Cruci meditând suferințele Mântuitorului, dar și ale Maicii Preacurate. A urmat celebrarea sfintei Liturghii de încheiere a vizitei Icoanei Sfintei Fecioare și a misiunilor populare prezidată de Excelența Sa Preasfințitul Aurel Percă, episcopul auxiliar al Diecezei de Iași. Comunitatea din Câmpulung Moldovenesc a perceput prezența Preasfințitului nu doar ca o bucurie, ci și ca o încununare a celor patru zile de har a vizitei Icoanei Sfintei Fecioare, moment istoric ce ne-a întărit în credință, speranță și dragoste.

Maică Preacurată a Domnului, revarsă o rază de frumusețe, lumină și bucurie peste toți cei care te venerează, te cinstesc, te laudă, te aclamă ca Regină! Noi avem siguranța că ochii tăi, care au plâns pe pământul stropit de sângele Mântuitorului, se îndreaptă pe mai departe spre această lume, pradă încă slăbiciunilor și păcatului. Noi spre tine îndreptăm rugăciunile noastre invocând ușurare în greutățile vieții și mila ta preabună. Mijlocește har și binecuvântare asupra comunității noastre parohiale, asupra întregii Bucovine, asupra Diecezei de Iași, asupra țării noastre și a întregii lumi. Amin.

Dr. Agnes Pal

Fotografii de la misiunile din Parohia Câmpulung Moldovenesc au fost publicate și pe situl parohial www.parohiacampulung.ro si aici.


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat