Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mai mult decât o reflecție: Asasinați-i pe nevinovați!

Ucideți-i pe cei nevinovați!

Ucideți-i pe cei fără de apărare!

Și asasinați-i pe cei cărora sunteți datori să le purtați de grijă!

Comandamentele satanice menționate mai sus nu provin din documentele secrete ale cine-știe-cărei secte oculte, ci reprezintă fundamentul unui articol apărut recent în Journal of Medical Ethics1.

Am crezut mai întâi că așa, într-un mod șocant, autorii atrag atenția că avortul reprezintă un asasinat abject. Dar nu, nu era nici un fel de eroare - autorii chiar pentru aceasta pledau: părinții trebuie să aibă dreptul să-și asasineze bebelușii nedoriți, fiindcă, la fel ca și fetușii, nou-născuții nu sunt "persoane". Pe urmă am crezut că nu mai știu eu definiția "eticii" și am căutat-o în DEX (online), dar se pare că nimic nu se schimbase. Iată: ÉTIC, -Ă, etici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Știință care se ocupă cu studiul teoretic al valorilor ?i condi?iei umane din perspectiva principiilor morale ?i cu rolul lor în via?a socială; totalitatea normelor de conduită morală corespunzătoare; morală.

Că etica medicală pune în discuție din ce în ce mai aprins și cu argumente strict economice sub masca "umanismului" necesitatea euthanasiei, e știut. Că euthanasia se practică la domiciliu în Olanda asupra bătrânilor și celor singuri (bolnavi sau nu), este iarăși știut. Că propaganda "pro-euthanasie" cuprinde sfere din ce în ce mai largi, suscită discuții și se promovează chestionare privind opinia "maselor" în maniera: noi vă întrebăm, voi răspundeți, iar de ieșit - avem noi grijă sa iasă ce trebuie, e iarăși știut. Și iar am crezut că "mai rău de atâta nu se poate": ființa umană nu poate coborî mai jos pe scara animală.

Dar iată că se poate!

Articolul intitulat "Avorturile făcute după naștere: De ce ar trebui să trăiască bebelușul?" a fost publicat în "Journal of Medical Ethics" de prof. Alberto Giubilini și Francesca Minerva de la Universitatea din Melbourne, iar Julian Săvulescu, directorul Centrului Oxford Uheiro de Etică Aplicată, menționează că cei doi autori au primit amenințări cu moartea din partea unor "fanatici care se opun valorilor unei societăți liberale"2. "Nici fetușii, nici nou-născuții n-ar avea caracteristicile care îi conferă unui individ dreptul la viață. În loc să fie persoane în toată puterea cuvântului, aceștia sunt persoane potențiale" a răspuns Julian Săvulescu3.

Întotdeauna, în toate societățile, indiferent de gradul de civilizație atins, asasinarea nou-născutului a fost considerată cea mai abjectă crimă și în condamnarea asasinilor nu era recunoscută nici o circumstanță atenuantă.

Dar în civilizația morții, care guvernează societatea noastră plină de "valori liberale" (a se vedea citatul de mai sus), totul e posibil.

E posibil, atunci când l-am pierdut pe Dumnezeu.

Și atunci apare un Hitler, un Stalin, un... Julian Săvulescu... iar lucrurile, evident, nu se opresc aici. În fond, filmul "All Inclusive", în care părinții își conduc copilul de 6-7 ani la un "Death-Party", ca să fie omorât fiindcă... ei au valorile lor "liberale", iar copilul îi incomodează, devine realitate mai repede decât am putea să ne imaginăm.

Trăim în "anul familiei și al căsătoriei creștine".

Iar incitarea la asasinat vine din cea mai prestigioasă revistă internaționala de etică medicală.

Oare Biserica se opune științei, așa cum se clamează pentru discreditarea creștinismului, sau ceea ce se numește " știință" a devenit aici și acum sinonim cu Satan?!

Dr. Ecaterina Hanganu

Note
1 Prezentarea pe internet: "Journal of Medical Ethics is a leading international journal that reflects the whole field of medical ethics. The journal seeks to promote ethical reflection and conduct in scientific research and medical practice. It features original, full length articles on ethical aspects of health care, as well as brief reports, responses, editorials, and other relevant material. To ensure international relevance JME has an Editorial Advisory Board from all around the world. Subscribers to the Journal of Medical Ethics also receive Medical Humanities journal at no extra cost. Journal of Medical Ethics is the official journal of the Institute of Medical Ethics".
2 Catholica.ro, 1 martie 2012.
3 Citește mai mult aici: www.realitatea.net și aici www.hotnews.ro.


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat