Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Colecta pentru Caritas în Dieceza de Iași

Centrul Diecezan Caritas organizează în a doua duminică a Postului Mare (4 martie 2012) o colectă specială în bisericile din Dieceza de Iași în sprijinul Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu" destinat asigurării serviciilor de asistență socială și îngrijiri medicale pentru persoanele vârstnice, imobilizate la pat sau la domiciliu.

Programul "Servicii de Îngrijiri la domiciliu" dezvoltat de Centrul Diecezan Caritas Iași, parte a programului național cu același nume al Confederației Caritas România, este constituit dintr-o rețea de 16 Centre de Îngrijiri la Domiciliu, aflate în locații diferite din județele Moldovei: Iași, Roman, Bacău, Onești, Huși, Suceava, com. Sagna, jud. Neamț, Săveni, jud. Iași, Iugani, jud. Iași, com. Răchiteni, jud. Iași, com. Săbăoani, jud. Neamț, com. Hălăucești, jud. Iași, com. Oțeleni, jud. Iași, com. Pîrgărești, jud. Bacău, com. Dămienești, jud. Bacău, și Siret, jud. Suceava.

Scopul Programului "Servicii de Îngrijiri la domiciliu" este acela de a acorda asistență socială și îngrijire medicală la domiciliu persoanelor care prin condiția lor fizică și/sau psihică sunt izolate la pat sau la domiciliu.

Serviciile de îngrijire acordate:

  • Serviciile acordate sunt reprezentate de îngrijire medicală la domiciliu, și anume: injecții, pansamente, tratamentul și profilaxia escarelor, clisme, perfuzii, monitorizări tensiune arterială, puls, glicemie, recoltări de analize, spălături vezicale, acordarea de materiale sanitare, și dispozitive medicale, etc., executate la stricta indicație și supraveghere a medicului curant al beneficiarului.

  • Serviciile socio-medicale constau în ajutor în realizarea igienei corporale, ajutor la îmbrăcare-dezbrăcare, sprijin la deplasarea în interior, ajutor în alimentație, comunicare.

  • Serviciile sociale constau în ajutor la cumpărături, ajutor în activitățile vieții zilnice. La acestea se adaugă și alte servicii, cum ar fi: consiliere juridică și administrativă, sfaturi în îngrijire, acordarea de mijloace de îngrijire, organizarea de activități și serbări pentru asistați.

Programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu" se adresează:

  • persoanelor externate din spital care, la recomandarea medicului, continuă tratamentul la domiciliu,

  • persoanelor în vârstă

  • bolnavilor cronici;

  • persoanelor cu handicap neuro-psihomotor;

  • familiilor cu mulți copii.

Colecta din a doua duminică a Postului Mare, destinată Centrului Diecezan Caritas Iași, reprezintă participarea dumneavoastră la activitățile pe care programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu" le desfășoară în beneficiul persoanelor în vârstă care suferă din cauza bolii, a singurătății sau a lipsurilor materiale.

Centrului Diecezan Caritas Iași vă invită ca, în aceste zile de post și pregătire, să acordați puțin din atenția dumneavoastră persoanelor în vârstă și bolnavilor pe care îi sprijinim prin programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu".

Putem astfel descoperi că a fi alături de cei aflați în suferință înseamnă a fi alături de Cristos pe Calea crucii.

Antonina Dogariu
coordonator executiv
Programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu"
Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat