Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Familia și viața", nr. 1-2 / 2012

A apărut revista "Familia și viața", nr. 1-2, pentru lunile ianuarie și februarie ale anului în curs.

Revista se deschide cu răspunsul oferit de pr. Felician Tiba la întrebarea: "Am rămas șomer și de atunci lucrurile nu mai merg atât de bine în familia mea. (...) Ar fi și pentru mine o rețetă?".

Editorialul semnat de părintele Iosif Enășoae tratează subiectul pacea în familie, ca dar divin și rod al iubirii creștine.

La paginile dedicate actualității în Biserică propunem două mărturii mișcătoare ale unor familiști, care rezonează cu Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului și cu "Octava de rugăciuni pentru unitatea creștinilor". În cadrul acelorași pagini veți putea găsi și o mărturie de viață consacrată a sorei Maricica.

Interviul lunii este luat de pr. Petru Tamaș sorei Felicia Gheorghieș, prima româncă superioară generală a Surorilor Oblate Asumpționiste.

Știrile din Biserica universală sunt selectate de seminaristul Liviu Matieș.

În paginile dedicate familiei veți putea găsi următoarele articole: "Reglementarea creștină a nașterilor" de prof. Maria Gherghel, "Familia creștină-partea plină" de prof. Petru Gălățanu, "Când dragostea moare înainte de marele "Da" de Iuliana Petruț. De asemenea, veți putea găsi răspunsul la scrisoarea inserată în penultimul număr al revistei noastre de anul trecut, răspuns realizat de psih. Izabela Antonică. Articolul părintelui Cornel Gabor adresându-se adolescenților ne ajută să înțelegem ce se ascunde în spatele conflictelor lor iar copiilor le propunem să descopere ce presupune pacea și să coloreze "Floarea păcii". Mamă și fiică, Silvia și Patricia Ghiuzan ne propun o privire asupra ultimei etapei din viața fiecărui om: bătrânețea, din perspectiva copiilor, adolescenților și adulților. În pagina alăturată, jr. Rafila Covasan ne povestește despre o persoană alcoolică ce a regăsit sensul vieții, rațiunea pentru a renunța la băutură.

Paginile dedicate organizațiilor cuprind două articole: "Viața consacrată" de părintele carmelitan Tiberiu Scorrano și "Viața consacrată, o cale a iubirii" de sr. Silvia Brandiu, care aparține surorilor "Maria Bambina".

În cadrul paginilor despre școală și educație creștină, prof. Olivia Găbureanu de la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești ne prezintă această unitate de învățământ, ca o școală a științei și a credinței.

Asistent social Anca-Diana Maftei ne prezintă programul de "Servicii de îngrijiri la Domiciliu" al Centrului Diecezan Caritas Iași, care are ca scop acordarea de îngrijiri sociale și medicale la domiciliu persoanelor care sunt izolate la pat sau la domiciliu, iar Oana Romilă, în calitate de coordonator al Departamentului de Voluntariat al aceleiași organizații, prezintă unele activități desfășurate de acest departament anul trecut.

Medicul de familie Adina Zatîca în pagina medicală dă câteva sfaturi și recomandări bolnavilor de lupus, iar în pagina următoare pr. Petru Tamaș ne aduce în prim plan adevărul și minciuna din spatele rețelelor de socializare, articol ce va continua în numărul următor.

În paginile dedicate timpului liber am inclus pentru dumneavoastră câteva din poeziile doamnei Crina Albu, iar pagina de gospodărie-bucătărie-grădinărit cuprinde articolul "Cultura andivelor în Gherăești", informații ce pot să fie o sursă de inspirație pentru agricultori, pentru a-și diversifica culturile și a-și rotunji veniturile.

În pagina de curier juridic Doamna Rafila Covasan ne prezintă drama unei persoane ajunsă la statutul de "păpușă" pentru o himeră, dramă la ordinea zilei prin judecătorii, iar în pagina de divertisment veți putea găsi rebusul "Iată-ne în ... 2012!" realizat de pr. Alois Moraru, cât și unele definiții dintr-o perspectivă umoristică preluate de pe internet.

Câteva pagini ale revistei pot fi citite de aici. Vă dorim lectură plăcută!

Revista este scoasă prin colaborarea dintre Asociația "Familia și Viața" și Editura "Sapientia" și poate fi solicitată la adresa editurii: Str. Th. Văscăuțeanu nr. 6, Iași - 700462, tel: 0232/225228; 211476 sau Asociația "Familia și Viața", Str. Ștefan cel Mare, 228, 611040-Roman, Neamț, tel/fax: 0233/742505, e-mail: afav_roman@hotmail.com, www.familiasiviata.ro.

Un exemplar al revistei "Familia și viața" costă 4 lei, abonamentul (6 numere) la revistă pentru anul 2012 costa 20 lei, iar abonamentele făcute prin parohie 18 lei. Banii pot fi achitați prin bancă în contul Institutului Teologic Romano-Catolic Iași RO92BRDE240SV04360212400 cont în lei, deschis la BRD Iași, CIF 4541769 cu mențiunea: Pentru revista "Familia și viața" sau prin poștă pe numele Iuliana Petruț la Asociația "Familia și Viața", str. Ștefan cel Mare, nr. 228, Roman-Neamț, 611040 - RO.

Asociația "Familia și Viața" și Editura "Sapientia"


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat