Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Lansarea sitului INTC 2012

Miercuri, 29 februarie 2012, a fost lansat situl Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic (INTC 2012 Iași). Lansarea sitului www.intc2012.ro a fost inclusă în programul întâlnirii responsabililor diecezani și eparhiali cu pastorația tineretului, ce se desfășoară la Iași între 29 februarie - 1 martie 2012.

La acest eveniment au participat PS Virgil Bercea (responsabilul cu pastorația laicilor în cadrul Conferinței Episcopale Române), PS Petru Gherghel (episcop al Diecezei de Iași), și responsabilii cu pastorația tineretului din diecezele și eparhiile catolice din România.

Acest sit www.intc2012.ro își propune să-i informeze pe tineri în ceea ce privește activitățile desfășurate în cadrul programului de pregătire pentru INTC 2012. Totodată se dorește facilitarea cunoașterii și mediatizarea acestei întâlniri, în rândul tinerilor precum și a tuturor celor interesați. Sunt oferite ca sprijin informații și materiale despre pregătirea acestei întâlniri.

S-a dorit ca lansarea acestui sit să aibă loc în cadrul întâlnirii responsabililor diecezani și eparhiali cu pastorația tineretului la Iași, pentru că această întâlnire deschide în mod oficial linia dreaptă a pregătirilor pentru Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic din România din 25-29 iulie 2012. Lansarea oficială a făcut-o PS Virgil Bercea, în seara zilei de miercuri 29 februarie. Lansarea sitului oferă un nou impuls pentru pregătirea cât mai temeinică a INTC, atât din partea organizatorilor, cât și din partea tinerilor participanți. Cuvântul lui Dumnezeu și entuziasmul vieții de credință are nevoie de martori și mărturisitori, de aceea sperăm ca acest sit să devină o punte de legătură între tinerii catolici din diferitele colțuri ale țării și un mijloc privilegiat de a ne comunica și întări credința.

Situl www.intc2012.ro își propune să oglindească desfășurarea pregătirilor pentru INTC, atât din Iași cât și din țară, să fie o modalitate plăcută și ușoară de a ține legătura cu tinerii catolici.

Au colaborat la realizarea acestui sit: Marian Percă (s-a ocupat în mod direct de realizarea acestui sit), Adriana Robu (desenul central și alte aranjamente), Ionuț Sescu (idei și propuneri), precum și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui sit.

Echipa sitului www.intc2012.ro lansează invitația: "Vizitați-ne cât mai des, puneți-ne întrebări, dați-ne idei, astfel încât INTC din acest an să fie un eveniment de neuitat prin tot ceea ce vom trăi, vom învăța și vom dărui prin, cu și în Cristos!"

Pr. Florin Petru Sescu


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat