Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Frumos: Misiuni populare

În perioada 23-26 februarie 2012, primele zile ale Postului Mare, în Parohia Târgu Frumos au avut loc misiuni populare. Predicile speciale de misiuni au fost ținute de pr. Petru-Sebastian Tamaș, tema generală fiind "Familia creștină".

Sfintele Liturghii de misiuni s-au desfășurat începând cu ora 18.00, iar cu o jumătate de oră înainte de începutul fiecărei Liturghii comunitatea s-a adunat pentru adorație euharistică.

Toți cei care au dorit să se împace cu Dumnezeu au avut posibilitatea de a se spovedi, fiind la dispoziție părintele predicator.

Predicile din cadrul misiunilor au făcut referire la importanța familiei în planul lui Dumnezeu, începând cu prima carte a Sfintei Scripturi (Cartea Genezei) până la Noul Testament.

În prima zi, părintele predicator a vorbit despre faptul că originea familiei este voința lui Dumnezeu, iar fundamentul vieții de familie trebuie să fie iubirea, al cărei autor este tot Dumnezeu.

Predica zilei a doua a avut ca idee centrală "suferința familiei", părintele vorbind în mod special despre carența de moralitate a vieții de familie, care provoacă situații dificile.

Conținutul predicii din a treia zi a făcut referire la relațiile dintre copii și părinți. Preotul a reamintit părinților că sunt colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieții, iar misiunea lor este de a-i educa pe copii în spiritul valori umane, în evlavie și iubire față de Dumnezeu și aproapele. Exemplul bun al părinților, a evidențiat predicatorul, are o importanță deosebită în formarea copiilor. La rândul lor, copiii trebuie să conștientizeze permanent ce semnificație are învățătura poruncii a patra a lui Dumnezeu: "Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să-ți fie ție bine și să trăiești mult pe pământ".

Predica de încheiere a misiunilor populare a reprezentat o invitație la contemplarea familiei sfinte de la Nazaret. Ea este cea care călăuzește familiile creștine, fiind modelul de iubire desăvârșită, de viețuire în armonie și bună înțelegere, de respect și susținere reciprocă în fața greutăților inerente.

Sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor populare a fost prezidată de PS Petru Gherghel, fiind prezenți pr. Iosif Dorcu, decan de Iași, pr. Petru-Sebastian Tamaș și pr. Fabian Doboș, parohul comunității. În cuvântul de învățătură, PS Petru Gherghel și-a exprimat bucuria de a se afla din nou în mijlocul credincioșilor din această comunitate, subliniind importanța acestor momente de har, ocazie de reînnoire a vieții creștine.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți pentru efortul depus ca această zi să rămână în conștiința comunității din Târgu Frumos, iar PS Petru Gherghel a oferit credincioșilor binecuvântarea specială pentru dobândirea indulgenței plenare.

Adrian Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-26 februarie: Târgu Frumos: Misiuni populare


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat