Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sf. Nicolae": Prezentarea cărții Pentaheuhul

Comunitatea catolică din Parohia "Sf. Nicolae" din Bacău a trăit în prima duminică din Postul Mare (26 februarie 2012), un moment de har și de binecuvântare, pentru că, după lungi ani de așteptare, am putut admira în spirit de credință primul volum al Vechiului Testament, Pentateuhul, adică primele cinci cărți ale Sfintei Scripturi (Geneza, Exodul, Leviticul, Numerii, Deuteronomul), publicat la Editura "Sapientia", în traducere catolică.

Evenimentul este de o însemnătate deosebită pentru Dieceza de Iași dar și pentru Biserica Catolică din România, fiind rodul unei munci îndelungate, obositoare de multe ori, dar și plină de pasiune.

Au participat la acest eveniment principalii actori ai acestei traduceri și tipărituri: pr. Alois Bulai, pr. Eduard Pătrașcu (traducatorii) și pr. Ștefan Lupu (directorul Editurii "Sapientia"), toți trei profesori la Institutul Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași.

Pentru ca mulți credincioșii să facă cunoștință cu această apariție editorială, oaspeții noștri au participat la mai multe sfinte Liturghii. Astfel, pr. Eduard Pătrașcu a vorbit despre importanța acestei cărți la Liturghia tinerilor de la ora 09.00, pr. Alois Bulai la Liturghia de la ora 10.30, pr. Ștefan Lupu la Liturghia copiilor de la ora 12.00 și la cea de la ora 18.00. Ceea ce s-a putut desluși din vorbele pline de duh ale Sfințiilor lor a fost bucuria de a putea pătrunde cuvântul lui Dumnezeu, de a vedea cât de sincer răspunde Dumnezeu la strigătul de suferință al omului, cât de fidel și perseverent este el cu omul și poporul infideli. De aceea, avem nevoie de acest Cuvânt divin pentru a căuta și a găsi calea cea dreaptă, sensul existenței noastre.

La sfânta Liturghie de la ora 10.30, părintele Isidor Dâscă, paroh al comunității "Sf. Nicolae", le-a mulțumit acestor distinși părinți pentru că au binevoit să vină în mijlocul credincioșilor noștri, pentru a le dărui acest dar nespus de necesar spiritului nostru flămând de Cuvânt și de Euharistie, și a accentuat limbajul armonios, viu, curgător, actual și pe înțelesul tuturor pe care îl găsim în acest prim volum al Vechiului Testament.

Marea noastră dorință rămâne aceea de a ține în mâinile noastre întreaga Biblie în traducere catolică. După promisiunea oaspeților noștri, acest lucru se poate realiza, cu ajutorul harului lui Dumnezeu, în aproximativ doi ani. De aceea, ne rugăm bunului Dumnezeu să le dea în continuare celor ce trudesc la traducerea Cuvântului lui Dumnezeu în versiunea catolică, sănătate și iubire de acest Cuvânt.

De asemenea, ne rugăm ca acest cuvânt să fie întipărit adânc în inima noastră, iar roadele lui să se observe în întreaga noastră existență.

Pr. Marius Dumea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 februarie: Bacău "Sf. Nicolae": Prezentarea cărții Pentaheuhul


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat