Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani și Buhonca: Momente recreativ-distractive

Pe o vreme care duce mai mult către sărbătorile de iarnă, la 18 februarie 2012, comunitatea Iosefinilor din Roman, având și sprijinul parohiilor, a organizat la Iugani (adolescenți și tineri) și Buhonca (copii), mici momente recreativ-distractive, constând în "Marele Bingo" și momente de dans, care au preîntâmpinat intrarea în Sfântul Post al Paștelui.

Și în acest an, Congregația Iosefinilor lui Murialdo a organizat "Marele Bingo" în cadrul parohiilor de la țară, unde își desfășoară apostolatul. Aceste activități s-au organizat înainte de intrarea în Postul Sfintelor Paști.

La Buhonca, începând cu ora 11, în prezența a aproximativ 60 de copii de la clasele întâi până la a opta, s-a organizat o frumoasă tombolă, unde fiecare a avut șansa de a câștiga, însă doar cei norocoși au avut parte de acest fapt, existând și copii "nemulțumiți" că nu au câștigat. La momentele de pauză dintre cele trei runde de Bingo, fratele Mihai de la Iosefini, i-a învățat pe copii anumite bansuri, astfel încât și-au arătat voioșia și disponibilitatea pentru distracție. La finalul acestui "obositor" Bingo, fiecare copil a gustat din bunătățile oferite de organizatorii acestei frumoase activități.

La Iugani, începând cu orele serii, în prezența a aproximativ 30 de adolescenți și tineri, s-a organizat de asemenea un "Bingo", dar însoțit și de un "Bal mascat", unde fiecare dintre participanți și-a etalat costumul, care mai de care mai înfricoșător. Aici s-au desfășurat și anumite jocuri de perspicacitate și care au stârnit hohote de râs din partea participanților.
 

Acum, că aceste activități au luat sfârșit, nu ne rămâne decât să ne gândim și să reflectăm la acest minunat timp al Postului Mare care va începe cu Miercurea Cenușii, în care fiecare noi poate să își propună să renunțe la un lucru, și care ne fac să trăim mult mai profund moartea și învierea Domnului nostru Isus Cristos.

 

A consemnat fr. Mihai Lazăr,
Iosefinii lui Murialdo


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat