Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Zile de misiuni și de har

Ziua de 11 februarie 2012 a rămas o zi memorabilă și deosebită pentru comunitatea din Luizi-Călugăra, care, după tradiție, a trăit, în perioada 9-11 februarie, trei zile de misiuni populare în cinstea Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes.

Programul liturgic a fiecărei zile a fost format din două sfinte Liturghii, dimineața la ora 9:00 și seara la 17:00, avându-l ca predicator în acest an pe pr. Paul Bulai, președinte național al "Armatei Maicii Domnului" (A.M.D.) din România și paroh de Hălăucești, care, prin reflecțiile sale, ne-a ajutat să trăim mai bine credința noastră și să ne apropiem mai mult de Dumnezeu și de Maria.

În prima zi a misiunilor, părintele a descris ambientul zilelor în care trăim, asaltați fiind de numeroase informații pe care noi le ascultăm, uitând să ascultăm de vocea lui Dumnezeu, care ne vorbește mereu prin cuvintele Sfintelor Scripturi. În a doua zi, a fost aprofundată credința, virtutea pe care orice creștin a primit-o la botez, credința pe care o familie o trăiește în interiorul și asupra pericolelor la care aceasta este expusă astăzi. Ultima zi a misiunilor populare a fost dedicată virtuții iubirii, trăirii ei în societate, în comunitate și, în mod deosebit, în familie.

Ziua de sâmbătă, 11 februarie, a atins apogeul trăirii acestor zile de misiuni. După sfânta Liturghie de dimineață, credincioșii din Luizi-Călugăra s-au adunat în biserică pentru un program spiritual deosebit. Lor li s-au alăturat cei din A.M.D, veniți din diferite comunități. Începând cu ora 13.00, s-a desfășurat următorul program: recviem la mormântul pr. Iosif Pal, cofondatorul A.M.D., Calea Sfintei Cruci, oră de adorație și o oră mariană. Această zi s-a încheiat cu sfânta Liturghie solemnă de la ora 17.00, prezidată de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, fiind prezent și pr. provincial Cătălin Emilian și aproximativ 30 de preoți. În încheiere, pr. Daniel Lucaci, parohul comunității, a prezentat un cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu și Sfintei Fecioare Maria, pentru aceste zile binecuvântate și pline de har, și tuturor celor care au participat la sărbătoarea comunității noastre.

După sfânta Liturghie a urmat procesiunea în jurul bisericii cu statuia Sfintei Fecioare Maria, purtată de tineri îmbrăcați în straie populare, cu făclii și lumânările aprinse, chiar dacă gerul și zăpada au îngreunat acest lucru.

Aceste zile deosebite nu puteau fi încheiate altfel decât prin primirea binecuvântării lui Dumnezeu prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria și a indulgenței oferite cu ocazia misiunilor.

Pr. Petru Avădăni, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-11 februarie: Luizi-Călugăra: Zile de misiuni și de har


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat