Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlnirea zonală a persoanelor consacrate

Duminică, 5 februarie 2012, Surorile Misionare Slujitoare ale Duhului Sfânt din Roman au fost gazda întâlnirii persoanelor consacrate din zona Roman.

Vremea nefavorabilă nu a permis participarea unui număr mare de persoane consacrate; cu toate acestea, deși restrâns ca număr, grupul întrunit a fost destul de variat în ceea ce privește familiile religioase participante.

Întâlnirea a început în jurul orei 9.00 cu un moment de rugăciune, care a precedat conferința intitulată "Rolul persoanelor consacrate în apropierea familiei de Biserică", prezentată de pr. Alexandru Olaru, OFMConv.

La ora 10.30 am participat în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", la sfânta Liturghie prezidată de pr. Cornel Berea, SVD. La predică, părintele paroh Pavel Chelaru a amintit despre importanța mărturiei persoanelor consacrate în viața Bisericii, subliniind, totodată, faptul că este nevoie ca familiile să fie sfinte pentru a avea preoți sfinți și persoane consacrate sfinte.

Programul întâlnirii a continuat cu servirea prânzului și un moment de împărtășire fraternă pe baza unui montaj despre viața sfintei Gianna Beretta Molla. Această mamă eroină rămâne un exemplu pentru toate familiile din zilele noastre pentru capacitatea sa de sacrificiu, prin care și-a oferit propria viață pentru a o salva pe aceea a copilului pe care îl purta în pântece.

Întâlnirea începută cu un moment de rugăciune nu se putea încheia altfel. De aceea, în jurul orei 14.00 am petrecut câteva clipe de adorație în fața preasfântului sacrament, încredințând lui Isus umila noastră contribuție în împlinirea planului lui Dumnezeu și cerând noi puteri pentru a ne putea apropia tot mai mult de Biserică și pentru a conduce cât mai multe familii la întâlnirea cu el.

După acest moment de adorație organizat de Surorile Franciscane Misionare de Assisi ne-am luat rămas bun și, cu bucuria reîntâlnirii dar și cu speranței revederii, ne-am întors la casele noastre.

Fr. Daniel Cosmin Constantin, OFMCap.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 februarie: Roman: Întâlnirea zonală a persoanelor consacrate


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat