Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Întâlnirea persoanelor consacrate cu PS Petru Gherghel

Duminică, 5 februarie 2012, în biserica "San Vitale" din Roma s-a celebrat Ziua Persoanelor Consacrate. O frumusețe aparte a dat evenimentului prezența în mijlocul nostru a PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

După ce a celebrat mai întâi în comunitatea din Grotte Celoni, PS Petru Gherghel a fost prezent și la sfânta Liturghie a sărbătorii persoanelor consacrate.

La această întâlnire au participat un număr mare de preoți, surori și frați, care au răspuns cu generozitate invitației făcute de pr. Isidor Iacovici, parohul comunității românilor catolici din Roma, pentru a trăi cât mai intens acest moment de comuniune.

Întâlnirea a început cu un moment de adorație, după care a urmat sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel. Au concelebrat pr. Isidor Iacovici, gazda evenimentului, Mons. Anton Lucaci, responsabil cu programul în limba română la Radio Vatican, Mons. Pierpaolo Felicolo, responsabil cu Oficiul pentru Emigranți din cadrul Vicariatului de Roma, Mons. Daniele Micheletti, parohul comunității italiene, dar și un mare număr de preoți călugări și diecezani.

"Cine își consacră viața slujirii lui Dumnezeu și aproapelui cu dăruire găsește bucuria și împlinirea." Acesta este unul din mesajele pe care PS Petru Gherghel la adresat celor prezenți în cuvântul de învățătură.

Referindu-se la cuvintele din Cartea lui Iob care descriu suferința sa, a amintit că nici în viața consacrată nu lipsesc momentele de încercare, dimpotrivă. Dar, în ciuda acestora, Domnul este aproape, mai ales când ne este greu. În acele momente, chiar daca noi nu-l vedem "el ne ia în brațe și ne conduce spre bine". Preasfințitul, împărtășindu-ne din exemplul unor persoane consacrate pline de entuziasm, pe care le-a întâlnit de-a lungul timpului, ne-a îndemnat să avem mereu încredere în Domnul, oferind lui viața cu tot ceea ce înseamnă ea.

În încheiere a exprimat recunoștința Bisericii pentru prezența prețioasă a persoanelor consacrate îndemnând la a continua aceasta misiune printre oameni.

În cuvântul adresat PS Petru Gherghel și persoanelor consacrate, pr. Marius Bâlha a subliniat frumusețea vieții consacrate și mai ales frumusețea de a trăi acest moment de mulțumire Domnului în comuniune cu păstorul nostru, episcopul de Iași.

Într-adevăr, pe fețele celor prezenți se putea citi bucuria de a ne întâlni împreună.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment de comuniune frățească.

Pr. Iulian Butnaru, FDP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 februarie: Roma: Întâlnirea persoanelor consacrate cu PS Petru Gherghel


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat