Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Expoziția de fotografii "Caritatea - solidaritate între generații"

Centrul Diecezan Caritas Iași în parteneriat cu Fundația "Solidaritate și Speranță" au organizat vernisajul expoziției de fotografii intitulată "Caritatea - solidaritate între generații", care a avut loc miercuri, 25 ianuarie 2012, ora 11.00, la etajul III al complexului Moldova Mall din Iași.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor având scopul de a marca începerea Anului European al Îmbătrânirii Active și Solidarității între Generații și de a evidenția implicarea celor două asociații prin programele de îngrijire la domiciliu, în asistarea persoanelor vârstnice defavorizate, ca răspuns al misiunii Bisericii de slujire a persoanelor bolnave și sărace.

În deschiderea evenimentului, dr. Viorica Ianău - medic în cadrul Programului de Îngrijiri al Fundației "Solidaritate și Speranță", a prezentat pe scurt programul evenimentului și a subliniat importanța acestuia din prisma celor două Asociații.

Fundația "Solidaritate și Speranță" a fost reprezentată de pr. Mihai Eduard Doroșincă, în calitate de director executiv, care a ținut să menționeze că acest eveniment este organizat cu binecuvântarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. De asemenea, a menționat că una din principalele căi de acțiune în viața omului este ajutorarea celor aflați în suferință, a celor singuri și bătrâni și că dorește ca pe viitor să identificăm împreună și alte acțiuni comune prin care să evidențiem problemele cu care se confruntă persoanele defavorizate și de a veni în sprijinul acestora.

Centrului Diecezan Caritas Iași a fost reprezentat de pr. Egidiu Condac, care a subliniat faptul că, prin programele de îngrijire la domiciliu, atât Fundația "Solidaritate și Speranță" din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, cât și Centrul Diecezan Caritas din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași cu binecuvântarea Excelenței Sale episcop Petru Gherghel, participă la această lucrare - de a fi alături de cei în vârstă, de cei bolnavi, abordându-i cu demnitate și credință. Ajutorul și îngrijirea acordată nu are doar un aspect material, medical și social, ci oferă și un suport spiritual.

De asemenea, a menționat că expoziția de față vrea să aducă înaintea persoanelor prezente valoarea de neprețuit pe care o constituie tocmai persoanele reprezentate în cadrul fotografiilor: bătrânii, cei mai în vârstă decât noi, bunicii, părinții noștri, oamenii care suferă.

"Prin astfel de acțiuni ne alăturăm celor care lucrează în instituții de caritate pentru ca respectul față de cei slabi, bolnavi, bătrâni, să se transforme tot mai mult în iubire autentică și totodată, să învățăm să ne implicăm în a-i ajuta și a-i susține. Să facem atât cât putem, dar din toată inima.

Meditând la realitatea inevitabilă a îmbătrânirii și a suferinței, implicându-ne cu efortul și imaginația noastră de oameni și de creștini vom fi și mai mult parte dintr-o comunitate unită, vom deveni mai dornici de a promova binele, de a ne manifesta credința în același Cristos care a venit în lume pentru a ne chema pe toți la mântuire, fără nici o deosebire".

Vernisajul s-a încheiat cu vizitarea expoziției - acțiune care se poate realiza și pe parcursul următoarelor două săptămâni, în perioada 25 ianuarie - 8 februarie.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, precum și administrației Moldova Mall care a permis realizarea evenimentului în incinta magazinului.

Antonina Dogariu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 ianuarie: Iași: Expoziția de fotografii "Caritatea - solidaritate între generații"


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat