Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cercetașii din Pildești în vizită la biserica ortodoxă din Gherăești

Biserica ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului" din Gherăești a găzduit, la 22 ianuarie 2012, un grup de adolescenți și tineri catolici din Pildești și Gherăești care, îndrumați de pr. Marius Enășel și lideri cercetași de la Pildești, s-au adunat pentru a se ruga împreună în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor.

Vizita la biserica parohială a fost una foarte plăcută. După un cuvânt de "bun venit" din partea pr. Liviu Vasile Lupu, am auzit despre acest lăcaș de cult care datează din 1854, fiind construit de către Dimitre Kornea, boier din aceea vreme.

Momentul central al întâlnirii a fost rugăciunea în comun care a avut la baza cuvintele lui Isus: "Ca toți să fie una" (In 17,31). Pr. Liviu și pr. Marius ne-au ajutat pentru a trăi sufletește acest moment. Rugăciunea s-a încheiat cu invocația domnească "Tatăl Nostru" pe care am recitat-o ținându-ne de mâini.

Și așa cum se știe că orice drum începe cu un pas, cercetașii de la Pildești și tineri care s-au alăturat sunt mai apropiați de cei care, ca și noi, au același Tată, Dumnezeu; același cuvânt sfânt, Biblia, și același însemn în suflet, iubirea.

Iată niște mărturie de tineri care au participat la această activitate care se încadrează în spiritul acestei săptămâni, zisă ecumenică.

"A fost o experiență minunată, cu adevărat profundă, care m-a făcut să înțeleg că Isus vrea într-adevăr «Ca toți să fie una» și că nu există diferențe între religii, că fiecare confesiune are valoarea, importanța și specificul ei. Ar trebui cu toți să ne dorim această unitate, uitând de diferențele care ne îndepărtează, deoarece Dumnezeu ne-a făcut pe toți cu multă iubire și fiecare dintre noi avem un scop pe acest pământ care trebuie să-l îndeplinim cu multă răbdare și dragoste". (Anca Farcaș)

"Eu, după întâlnirea de ieri, am simțit o apropiere între cele două Biserici și ceva deosebit parcă am simțit în suflet după întrebările puse". (Eduard)

"Întâlnirea de ieri pentru mine a fost un plus de experiență, atât pentru mine, cât și pentru sufletul spiritul meu. Eu sper ca pe viitor această unire între Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă să fie realizată pentru a fi mai aproape de Cristos uniți cu el în iubire și credință". (Gabriel)

"Datorită acestei întâlniri, am aflat mai multe despre Biserica Ortodoxă. Vreau să mulțumesc celor care au avut aceasta idee, sper ca în viitorul apropiat cele două Bisericii să fie una, ca la început". (Evelina)

"Aceasta întâlnire este o schimbare a sufletului nostru a ne întări în credință și iubire. A fost o experiență foarte frumoasă mergând intr-o biserica ortodoxă ascultând cuvintele frumoase ale preotului ortodox. Ne-a învățat că toți credem în Dumnezeu, iar el nu face diferențe". (Izabela)

A consemnat fr. Jesus Sagredo

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 ianuarie: Cercetașii din Pildești în vizită la biserica ortodoxă din Gherăești

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat