Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza: Celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului

Duminică, 15 ianuarie 2012, când Biserica Catolică a celebrat cea de-a 98-a Zi Mondială a Migrantului și a Refugiatului, s-au deschis porțile bisericii "Santiago El Mayor" din Zaragoza, pentru a primi toate comunitățile catolice prezente în această localitate, respectiv din Africa, China, Ecuador, Bulgaria, Polonia și România și a sărbători cum se cuvine evenimentul.

În mesajul pentru această zi specială, Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea invită migranții să-și mențină fermă credința primită, să-i contamineze pe ceilalți cu bucuria trăirii acesteia, să își recunoască identitatea de creștini catolici în societate, care de cele mai multe ori e indiferentă la valorile creștine. El însuși ne invită deci să colaborăm în noua evanghelizare din întreagă lume.

Sfântă Liturghie a fost prezidată de ÎPS Manuel Ureńa, arhiepiscop de Zaragoza, la care au concelebrat păstorii spirituali ai comunităților participante.

Menționăm și prezența doamnei Emilia Alonso, responsabil al Delegației Episcopale de Migrație din Zaragoza. Am răspuns acestei invitații, așa cum ne-am obișnuit, mici și mari, participând la momentele speciale ale părților Liturghiei. Sfântă Liturghie a fost animată de corul "Cristo Rey", ce aparține comunității de africani, și de corul comunității noastre române, ce activăm la Parohia "Nuestra Seńora de Monserrat".

În omilia sa, ÎPS Manuel a subliniat rolul migranților prezenți aici în Zaragoza, remarcați fiind prin disponibilitatea mereu vie în desfășurarea activităților pastorale, la care cu toții suntem implicați. Preasfințitul a cerut, în același timp, să deschidem porțile familiilor noastre, ale comunităților din care facem parte și să nu rămânem indiferenți la criza spirituală prin care trece astăzi Europa. Să încercăm împreună să depășim momentele dificile prin rugăciune și deschidere față de toți ceilalți, să fim mesageri ai Evangheliei, cum spunea și PS Petru Gherghel în mesajul său.

Cerem bunului Dumnezeu și sfintei Fecioare Maria harul de a ne păstra credința pe care am primit-o, să o împărțim și celor care nu o cunosc, mulțumind totodată pentru darul primit.

Ajută-ne, Doamne, să fim mesageri ai cuvântului tău!

Simona Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 ianuarie: Zaragoza: Celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat