Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida: Celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului

Ca și în alte părți ale lumii, duminică, 15 ianuarie 2012, s-a sărbătorit și la Lleida, în Spania, Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului. Mesajul Sfântului Părinte pentru această zi, "Migrațiile și noua evanghelizare", a fost completat în Spania de către adăugirea: "Ieșiți în întâmpinare, deschideți ușile".

Acest lucru l-a făcut și Liceul Fraților Mariști din oraș, gazda Liturghiei la care s-a comemorat acest eveniment, Liturghie prezidată de Preasfințitul Joan Piris Frígola și concelebrată de către părintele Joan Mora, responsabilul Pastorației pentru Migranți din oraș, și de către părintele Adrian Burcă, responsabilul comunității române catolice. Au participat credincioși catalani, credincioși proveniți din Ecuator, Bolivia, Peru, Nigeria, Guinea Ecuatorială și, nu în ultimul rând, credincioșii români, implicați în momentele cheie ale sfintei Liturghii.

Preasfințitul a subliniat faptul că pentru Dieceza din Lleida situația actuală reprezintă o adevărată oportunitate de a trăi și a manifesta adevărata catolicitate a credinței, nu doar prin acceptarea respectuoasă a diferențelor, ci și prin realizarea și promovarea legăturilor de unitate și comuniune fraternă. Ne-a repetat faptul că ușa casei sale rămâne deschisă oricând pentru noi, făcând aluzie la momentul când am mers cu colindatul la palatul episcopal, și ne-a încurajat să fim în continuare martori ai Evangheliei carității și a păcii.

După celebrarea sfintei Liturghii, a urmat festivalul folcloric, la care fiecare grup a prezentat un moment artistic. Comunitatea noastră a făcut o scurtă coreografie care a cuprins mersul cu steaua, colindatul, jocul ursului și o suită de dansuri populare, stârnind aplauzele admirative ale publicului asistent.

Nu ne rămâne decât să fim recunoscători pentru primirea de care am avut parte mereu în această dieceză și să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să depășim momentele actuale pline de încercări, să ne dea forța și curaj pentru a rămâne statornici în credință.

Menționăm și pagina Corului "Miorița":
http://es-es.facebook.com/pages/Corul-Miorita-Lleida/325181667493142

Florentina Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 ianuarie: Lleida: Celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat