Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cremona: Celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului

Ziua Migrantului și a Refugiatului, la Cremona, anul acesta s-a celebrat în biserica "Sfânta Lucia", unde se adună duminică de duminică comunitatea românilor catolici pentru celebrarea sfintei Liturghii, în data de 15 ianuarie 2012, la ora 16.

PS Dante Lafranconi, episcop de Cremona, care a prezidat celebrarea, pornind de la mesajul Sfântului Părinte cu titlul "Migrațiile și noua evanghelizare", a explicat ce înseamnă pentru italieni și pentru emigranți aceasta nouă evanghelizare.

"A evangheliza - spunea episcopul - înseamnă să fim mulțumiți de a-l fi cunoscut pe Isus și să spunem acest lucru și celorlalți cu forță și convingere, asemenea lui Ioan Botezătorul și celor doi ucenici care s-au luat după Isus la cuvintele lui Ioan". Și dacă pentru italieni această mărturie, această evanghelizare, se concretizează în gesturi de solidaritate și de primire cu inimă deschisă a celor ce vin de departe, pentru străini înseamnă păstrarea intactă a credinței pe care au primit-o în casele lor, fără să cedeze la ispita consumismului, a relativismului etic și a individualismului, rele atât de răspândite în Europa. O mărturie concretă, primară, în fața celor credincioși și a celor necredincioși este acceptarea celuilalt și conviețuirea în pace cu cei de același neam sau străini.

Sfânta Liturghie a fost animată de diferitele grupuri etnice: români, grupul cel mai numeros, africani și indieni.

La celebrare au mai participat părintele Anton Jicmon, asistentul spiritual al comunității române, părintele Antonio Pezzetti, responsabilul cu emigranții în Dieceza de Cremona, părintele Maurizio Ghilardi colaborator la Casa dell'Accoglienza, viceprimarul Carlo Malvezzi și doi funcționari din primărie, responsabili cu serviciile sociale și cu cetățenia.

După slujbă, sărbătoarea a continuat la Casa dell'Accoglienza cu un concert frumos susținut de corul Ponchielli-Vertova și cu o cină multietnică.

Pr. Anton Jicmon

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 ianuarie: Cremona: Celebrarea Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat