Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Episcopul auxiliar Giuseppe Marciante în vizită la comunitatea română

Duminică, 8 ianuarie 2012, Mons. Giuseppe Marciante, episcop auxiliar al Diecezei de Roma, sector est, a fost prezent la comunitatea românilor catolici din Grotte Celoni. Prin prezența sa, episcopul a răspuns invitației adresate de către parohului comunității, pr. Isidor Iacovici.

Au fost prezenți și Mons. Pierpaolo Felicolo, responsabil cu Oficiul pentru Emigranți din cadrul Vicariatului de Roma, parohul comunității italiene, pr. Alberto Papotti, ca și vicarul acestei comunități, preotul român, Benoni Ambăruș.

Mons Giuseppe Marciante este un fervent susținător al cauzei românilor prezenți în Italia. În mai multe rânduri și-a exprimat dorința de a vizita comunitatea română, despre care, așa cum avea să afirme: "Are doar cuvinte de laudă. Sunt oameni muncitori, de cuvânt, curați acolo unde lucrează și buni meseriași. Când eram paroh, a adăugat episcopul, românii m-au scos de multe ori din tot felul de încurcături. De la o simplă țeavă spartă până la lucrări complicate, cu românii le-am rezolvat pe toate. Și tocmai pentru că sunteți diverși, Italia, Roma, are nevoie de voi. Pentru noi sunteți importanți!"

În ceea ce privește imnul "Măreț biruitor al morții", imn cântat des la comunitatea românilor, "dacă am reuși să-l impunem ca și cuvinte, dar și ca melodie la nivel de Dieceza de Roma, a afirmat episcopul, ar fi o mare realizare, iar românii s-ar impune astfel ca o comunitate puternică, care știe să-și respecte înaintașii și care este un adevărat exemplu de credință.

În cuvântul său de mulțumire, pr. Isidor Iacovici și-a manifestat bucuria, dar și satisfacția că, deși suntem departe de casă, atunci când păstorul este în mijlocul turmei, dispare orice distanță, realizându-se astfel comuniunea mult dorită de Isus Cristos.

La sfârșitul sfintei Liturghii, comunitatea română i-a oferit episcopului o icoană care o reprezenta pe Preasfânta Fecioară Maria, icoană cu care a binecuvântat apoi pe toți cei prezenți.

Cine este Mons. Giuseppe Marciante?

S-a născut în Catania, în ziua de 16 iulie 1951. A studiat filozofia și teologia în cadrul Seminarului "Sfântul Paul" din Catania, după care a obținut licența în cadrul Universității Gregoriana din Roma. A fost hirotonit preot în ziua de 5 octombrie 1980 pentru Arhidieceza de Catania. De la 1 iulie 1993 s-a încardinat în Dieceza de Roma. După ce a fost mai mulți ani vicar și paroh în diferite parohii, în ziua de 11 iulie 2009 a fost consacrat episcop auxiliar de Roma, Sector Est, cu titlul de episcop de Tagora.

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 ianuarie: Roma: Episcopul auxiliar Giuseppe Marciante în vizită la comunitatea română


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat