Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

De Crăciun, YOUCAT a ajuns în Bucovina

În preajma sfintei sărbători a Nașterii Domnului nostru Isus Cristos, tinerii și credincioșii catolici din Bucovina au primit un dar de suflet. Pe rețeaua de socializare Facebook, YOUCAT a creat un grup interactiv denumit YOUCAT BUCOVINA RO, care în prezent are peste 80 de membri, administrat prin bunăvoința părintelui Marius Bucevschi, paroh la Solonețu Nou și vicedecan de Bucovina. Se dorește ca, în cadrul acestui grup, să vorbim despre Youcat, să-l citim împreună, să-l înțelegem și să-l facem cunoscut.

Pentru aceia care nu știu despre Youcat, acesta se poate descrie în câteva cuvinte: Catehismul Bisericii Catolice destinat tinerilor și oferit în dar de Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea tinerilor din toată lumea, participanți la Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid în anul 2011. Youcat traduce conținutul Catehismului Bisericii Catolice în mod riguros și fidel, folosind însă un limbaj adecvat tinerilor. El nu înlocuiește Catehismul, ci mai degrabă conduce la el, ca o deschidere de drum spre Catehism și spre Compendiul său, având drept obiectiv necesitatea de a-i face pe tineri să aprofundeze cunoașterea credinței lor.

La început de An Nou 2012, Bucovina catolică vă urează un sincer LA MULȚI ANI, cu sănătate și belșug de haruri de la Dumnezeu. Totodată, adresăm din inimă o invitație tuturor tinerilor și creștinilor catolici din Bucovina și nu numai, să ni se alăture pe: http://www.facebook.com/groups/224306980977560/, călăuziți de cuvintele lui Isus: "Unde doi sau trei se adună în numele meu, acolo sunt eu în mijlocul lor" (Mt 18,20).

Antonela Meliș


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat