Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mărgineni: Zi de formare pentru Acțiunea Catolică, sector adulți - zona Bacău

De o zi plină de haruri au avut parte cei 91 de membri și simpatizanți ai Acțiunii Catolice a Adulților din zona Bacău, care s-au întâlnit sâmbătă, 28 ianuarie 2012, în Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Mărgineni.

Cele nouă parohii participante au fost: Bacău "Sfântul Nicolae", Mărgineni, Faraoani, Gioseni, Pustiana, Onești, Comănești, Moinești și Zăpodea-Traian.

Printre invitații speciali, care au făcut ca ziua de formare să fie una rodnică, au fost: asistenții spirituali, pr. Iosif Dămătăr, paroh de Mărgineni, pr. Ștefan Bortă, vicar de Pustiana, și pr. Marius-Claudiu Dumea, vicar de Bacău, și doamna psiholog Mihaela Lavinia Ghiorghiu.

Ziua de formare a început cu un salut de bun venit tuturor participanților atât din partea gazdelor, cât și a responsabililor zonei.

După rugăciunea de deschidere, cu emoție, cei prezenți au urmărit materialele propuse de către părintele Iosif Dămătăr, asistent spiritual al A.C.A. zona Bacău, care au avut ca punct de plecare tema anului asociativ: "Plini de recunoștință cu o angajare reînnoită".

"Se caută un om", "Încredințează Domnului trecutul", "Trebuie să schimbăm" și importanța trăirii evangheliei pentru reînnoirea personală și comunitară sunt doar câteva dintre subiectele propuse spre meditare care ne-au făcut să înțelegem modul în care putem plini de recunoștință să avem o angajare reînnoită în comunitățile noastre.

Doamna psiholog Mihaela Lavinia Ghiorghiu, din Piatra Neamț, a prezentat rolul adevăratelor valori, pe care familia de azi trebuie să le păstreze și să le transmită copiilor. Materialul prezentat a ridicat câteva întrebări din rândul auditoriului. A urmat o dezbatere în care fiecare a propus soluții pentru rezolvarea unor situații problemă, care apar în viața de familie și mai ales în transmiterea valorilor creștine.

Punctul culminant al zilei a fost participarea la sfânta Liturghie, de la ora 12.00. Fiecare și-a înălțat inima către Domnul oferindu-i-se cu totul, mulțumind în egală măsură și pentru împliniri, dar și pentru încercări și cerând harurile necesare în a transmite mesajul lui Isus în cuvânt și faptă atât în familia mică-proprie, cât și în marea familie a lui Dumnezeu-Biserica, printr-o angajare continuă.

Prânzul pregătit de gazde a fost un adevărat festin în care gospodinele din Mărgineni au dovedit o adevărată artă culinară în pregătirea bunătăților servite.

Programul a continuat cu un mini-spectacol prezentat de tinerii și copiii Acțiunii Catolice din Mărgineni care ne-au încântat. Sceneta Dac-o vrea Domnul a ajuns la inimile tuturor, ajutându-ne să înțelegem mai bine rolul fiecăruia în familie și importanța prezenței lui Dumnezeu în viața creștinului.

Domnul Paul Păduraru, responsabil A.C.A. zona Bacău, a prezentat materialul "Familia creștină în încercare", după care a propus câteva întrebări spre aprofundare cu privire la încercările prin care trec familiile creștine în ziua de astăzi.

Ultimul punct al zilei de formare a fost emoționant pentru că fiecare a împărtășit din ceea ce l-a impresionat în mod deosebit și mesajul pe care îl va transmite în comunitățile în care trăiește.

Iată câteva dintre ele:

  • "Se caută un om pentru Biserică. Se caută un om pentru Acțiunea Catolică. Vreau să fiu acel om". (Ana)

  • "Noi suntem sarea pământului. Trebuie să fim exemple vii acolo unde ne desfășurăm activitatea". (Angela)

  • "Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am găsit aici o familie". (Manuela)

  • "Dumnezeu mi-a încredințat o misiune ca să fiu o mamă, fiică, soție bună. Când voi ajunge acasă sper să pot să pun în practică ce am învățat azi". (Margareta)

  • "Puterea e la Domnul. Daca ai încredere în el, totul e posibil". (Alexandru)

  • "Asemenea întâlniri mă ajută să am curaj în a da mărturie despre Dumnezeu". (Veronica)

Se cuvine să aducem mulțumiri gazdelor pentru călduroasa primire și ospitalitate care ne-au făcut să ne simțim acasă în familie.

Lia Pușcașu și Loredana Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment sunt disponibile pe situl www.parohiamargineni.ro în secțiunea Album foto:


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat