Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A apărut broșura "Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2012"

La Editura "Presa Bună" a apărut broșura conținând textele propuse de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor pentru săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor din perioada 18-25 ianuarie 2012. Tema de anul acesta este "Toți vom fi schimbați prin victoria Domnului nostru Isus Cristos".

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor este celebrată de la 18 la 25 ianuarie. Aceste date au fost propuse în anul 1908 de către Paul Wattson, pentru a acoperi în mod simbolic, perioada dintre sărbătoarea sfântului Petru și cea a sfântului Paul. Textele speciale pentru această celebrarea sunt propuse de Comisia pentru "Credință și Constituție" a Consiliului Ecumenic al Bisericilor și Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor pentru fiecare an, începând din anul 1968.

Materialele din Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor din anul 2012 au fost pregătite de un grup de reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice, ai Bisericii Ortodoxe și ai Bisericilor Vetero-Catolice și protestante în Polonia. Tema din anul acesta este fundamentată pe cuvintele sfântului Paul adresate Bisericii din Corint, care vorbește despre caracterul vremelnic al vieții noastre prezente, în comparație cu darul care ne este dat prin victoria lui Cristos în misterul pascal.

În această săptămână de rugăciune din anul 2012 suntem invitați să ne adâncim în credința noastră, în care toți vom fi transformați prin victoria Domnului nostru Isus Cristos. Lecturile biblice, comentariile, rugăciunile și întrebările pentru reflecție cuprind diferite aspecte a ceea ce înseamnă viața creștinilor și unitatea lor în și pentru lumea de astăzi. Totul începe prin contemplarea lui Isus slujitor, iar drumul acestei săptămâni ne conduce la celebrarea domniei lui Cristos, prin intermediul crucii și învierii sale.

Victoria lui Cristos ne permite să privim cu speranță spre viitor. Această victorie depășește tot ceea ce ne împiedică să împărtășim plinătatea vieții cu el și cu ceilalți. Întăriți de această convingere să înaintăm cu încredere pe acest drum al unității, trăind acest timp mai intens și în iubire fraternă.

Virgiliu Demșa-Crainicu

* * *

Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2012
Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor,
Ed. "Presa Bună", 2012, 14x20cm, 90 p., 5 lei

Textul broșurii poate fi descărcat de aici (document word arhivat zip).

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat