Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Dumnezeu e cu noi și ne iubește

Fiecare sărbătoare de Crăciun aduce în sufletul oricăruia dintre noi o stare de liniște și de pace sufletească, specifice Nașterii Pruncului Isus și este o veritabilă oportunitate de a fi mai solidari și mai umani cu cei din jur. Această intenție au dorit să o pună în practică, pentru bătrânii și bolnavii din Parohia Oțeleni, și Surorile Dorotee împreună cu Caritas, prin intermediul sponsorilor, prin atenția avută față de aceștia, la vizitele făcute lor, în ziua de 21 decembrie 2011.

Cadourile pe care le primim cu ocazia Crăciunului au o semnificație deosebită. În ziua de naștere a Domnului Cristos avem un motiv special pentru a ne bucura, având de față pomul de Crăciun, care a devenit un adevărat simbol al sărbătorii. Că nu a fost întotdeauna așa o știm foarte bine.

Prin acțiunea noastră din 21 decembrie, am dus în mare parte la bun sfârșit intenția caritabilă de a-i ajuta pe cei bătrâni, săraci și bolnavi care, mai ales acum, de Crăciun, simțind singurătatea mai apăsătoare ca oricând, au avut nevoie de un sprijin din partea noastră și o mângâiere nu doar prin hrana și micile atenții dăruite, ci și prin colindele pe care le-am cântat în casele lor.

Crăciunul este sărbătoarea iubirii prin excelență, iar celebrarea lui ne învăță să oferim mai multă atenție aproapelui și lui Dumnezeu. Darurile atât de mari pe care ni le dăruiește Cristos ne fac și pe noi să devenim responsabili pentru ceea ce am primit. Astfel, Crăciunul a devenit unul dintre cele mai importante momente simbolice din viața noastră. Am fost foarte mulțumiți să vedem bucuria de pe chipurile persoanelor bătrâne si bolnave și ne-a făcut plăcere să petrecem cele câteva ore alături de ei, jucându-ne, cântând, stând de vorba și fotografiindu-ne cu ei.

Surorile mulțumesc din suflet sponsorilor pentru darurile oferite de sărbători care au înveselit inimile multor persoane vârstnice. Toți împreună (fiecare bănuț, gest, dar și vorba bună) am contribuit ca frumusețea și sărbătoarea Crăciunului să aducă mai mult zâmbet pe chipul mai multor persoane și o mulțumire în sufletul lor față de Dumnezeu, că totuși mai există "oameni buni", dornici de a face binele celor sărmani.

Îl rugăm pe Dumnezeu să mențină în sufletele noastre dorința de a-i ajuta pe cei neajutorați chiar și prin sacrificii mărunte, dar cu valoare inestimabilă în ochii săi, și fie ca spiritul solidarității și al voluntariatului să fie "activat" în inimile câtor mai mulți copii nu doar din satul nostru, ci și din alte părți acolo unde este nevoie de ei!

"Cu credință și speranță spune-le tuturor: Dumnezeu e cu noi și ne iubește!"

Crăciun fericit!

Sr. Iacinta (Surorile Doroteea din Oțeleni)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 decembrie: Oțeleni: Dumnezeu e cu noi și ne iubește


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat