Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Investirea ministranților în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași a trăit o bucurie deosebită în cea de-a treia duminică a Adventului - Duminica Bucuriei, 11 decembrie 2011, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 9.00, când 26 de copii au fost investiți ministranți.

În cadrul sfintei Liturghii de la ora 9.00, din Duminica a III-a din Timpul Adventului - Duminica Bucuriei, 26 de copii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași au primit mandatul de ministrant din partea părintelui Andrei Coceanga, responsabil cu Oficiul Diecezan pentru Vocații, care a fost invitat în mod special pentru acest moment festiv de către părintele paroh Petru Sescu.

La începutul sfintei Liturghii, părintele vicar Marcelin Blaj, responsabil cu pastorația copiilor în parohie, prezent și el la sfânta Liturghie, a salutat prezența părintelui Andrei, a vorbit despre importanța acestui moment pentru viața comunității și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să-i însoțească pe cei 26 de copii cu rugăciunea lor.

Din acest grup de copii, 14 și-au reînnoit angajamentul lor de a-l sluji pe Isus la altar, luat în urmă cu un an. Iar ceilalți 12 copii au primit pentru prima oară mandatul de ministrant.

Prin predica sa, părintele Andrei Coceanga a sporit și mai mult dorința ministranților de a sluji la altar.

"Ce vreți să cereți azi în mod special de la Dumnezeu?", i-a întrebat părintele la predică.

Fiind conștienți de angajamentul pe care și-l vor lua, ministranții au spus din toată inima: "Vrem să fim ministranți!".

Entuziasmul și bucuria s-a citit pe chipurile lor, s-au văzut în dialogul sincer și deschis pe care l-au avut cu părintele Andrei Cocianga.

"Ce înseamnă pentru voi să fiți ministranți?", a mai întrebat părintele.

,,Să fim mai aproape de altar și de Isus".

,,Să fim mai buni, mai iubitori".

"Să fim un exemplu pentru ceilalți copii".

Sunt răspunsuri simple, dar sincere, din inimile unor copii care renunță la o parte din timpul lor liber pentru a fi, așa cum au spus, mai aproape de Isus.

După predică a urmat investirea și binecuvântarea ministranților. Părintele Marcelin a chemat pe toți ministranții pe nume, iar ei au răspuns "prezent". Apoi, părintele Andrei i-a întrebat dacă îi promit lui Isus să-l slujească cu bucurie și fidelitate la altar. Celebrarea a continuat cu o rugăciune de binecuvântare a ministranților și cu sfințirea hăinuțelor lor.

Investirea și binecuvântarea lor ca ministranți pentru un an înseamnă un angajament pe care și l-au luat în fața lui Dumnezeu și în fața comunității.

La finalul sfintei Liturghii, un ministrant a mulțumit, în numele tuturor ministranților, lui Dumnezeu pentru darul de a sluji la altar și tuturor celor care îi ajută să se apropie mai mult de Dumnezeu.

Înainte de binecuvântarea finală, părintele paroh Petru i-a felicitat pe ministranți și i-a încurajat în slujirea lor. Apoi, i-a mulțumit părintelui Andrei Coceangă pentru disponibilitatea cu care a răspuns invitației de a-i investi pe ministranții comunității "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași și totodată a mulțumit tuturor celor care se ocupă de animarea grupului de ministranți.

Lucia Leahu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 decembrie: Iași: Investirea ministranților în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat