Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Depunerea adeziunii în Acțiunea Catolică

Episcopul auxiliar Aurel Percă a fost în Parohia "Înălțarea Domnului" din comunitatea Moinești, în ziua de 3 decembrie 2011, binevoind să viziteze și să încurajeze comunitatea noastră împărțind celor din Acțiunea Catolică (11 copii, 17 tineri și 11 adulți) semnele distinctive și învățându-ne ce înseamnă a fi un membru al Acțiunii Catolice.

Cu o zi înainte, tinerii au avut o zi de reculegere în care au ascultat îndrumările și cuvintele călduroase ale pr. paroh Ludovic, care ne-a înștiințat că a fi un membru în Acțiunea Catolică înseamnă în primul rând să-l slujim pe Dumnezeu și să fim alături de aproapele nostru. Ziua de reculegere a fost o zi importantă și specială, deoarece, părăsind câteva ore din viața cotidiană, am reușit să ne regăsim liniștea profundă și iubirea divină, acordând un timp prețios sufletului nostru.

Duminică, 4 decembrie 2011, la sfânta Liturghie, tinerii s-au angajat să parcurgă un nou an asociativ, acela al apostolatului laicilor.

La altar au fost: pr. Ludovic Butnărașu, pr. Isidor Mocanu și pr. Iulian Tancău. Tinerii, adulții și copiii au fost cei care au animat sfânta Liturghie. Participând cu bucurie și plini de emoție, au spus cu încredere rugăciunea care îi ajută a fi mai buni membri ai Acțiunii Catolice. În fața păstorului auxiliar al diecezei, ep. Aurel Percă, tinerii din Moinești au rostit rugăciunea adeziunii:

"Doamne, sunt aici cu dorința de a ieși din anonimat și de a părăsi angajarea ocazională. Aleg împreună cu cei care trăiesc în celelalte parohii, aceeași persoană: Cristos și aceeași comunitate Biserica. Vreau să slujesc Biserica, colaborând cu păstorii ei, în unitate cu ceilalți. Întărește-mi hotărârea! Ajută-mă să fiu mereu sare și lumină pentru cei din jurul meu. Amin".

Întreaga comunitate s-a bucurat enorm de mult de prezența Excelenței sale ep. Aurel, dar și de frumoasa sărbătoare la nivel diecezan.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate harurile dăruite și tuturor: Lăudat să fie Isus și Maria!

Iulia Laslău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 decembrie: Moinești: Episcopul Aurel Percă la depunerea adeziunii în Acțiunea Catolică


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat