Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Vizita icoanei Maicii Domnului

Ave, Ave, Ave Maria! Copii, tineri, adulți și vârstnici, credincioși catolici din comunitatea din Iugani, dar și din sate vecine, cu toții i-au intonat sfintei Fecioare Maria imnuri de slavă și s-au apropiat de ea cu inimile stinghere și în același timp încrezătoare că Maica Domnului de la Cacica a fost prezentă acolo, la Iugani, pentru a-i ajuta, pentru a le asculta suferințele, bucuriile, încercările și dorințele.

Duminică, 4 decembrie 2011, credincioșii Parohiei Iugani au avut privilegiul și imensa bucurie de a o primi în comunitatea lor pe Maica Donului de la Cacica și de a se închina în prezența icoanei până miercuri, 7 decembrie 2011.

În prima zi de misiuni, seara, la ora 17.00, ne-am adunat cu toții pentru a o întâmpina pe Mama noastră și bucuria ne-a fost mai mare când la acest moment a participat și PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, însoțit de pr. predicator Petru Sescu (paroh al comunității "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași), de preoții comunității, pr. Anton Dancă și pr. paroh Marcel Blaj, precum și de preoți din parohiile vecine.

În toate aceste trei zile credincioșii au venit să stea alături de icoana Maicii Domnului de la Cacica. La ora 8.00 a început programul de rugăciuni organizat de Armata Maicii Domnului. Membrii acestei asociații au stat alături de icoană până seara la ora 21.00.

Programul pentru spovezi a fost în fiecare zi de la ora 08.30 până la 12.00 și după-amiaza de la ora 15.30 până la 19.00. S-au celebrat Liturghii în fiecare zi dimineața, la ora 10.00, și seara, la ora 17.00.

La fiecare Liturghie părintele predicator ne-a explicat rolul familiei în viața creștină, rolul rugăciunii în familie și ne-a îndemnat să luăm ca exemplu familia sfântă din Nazaret.

Miercuri seara, la Liturghia de încheiere, l-am avut alături de noi, pe lângă mulți alți preoți, și pe PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București. Tot în acea seară, după sfântă Liturghie, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a pornit spre o altă parohie care, cu siguranță, o aștepta cu nerăbdare.

Andreea-Simona Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-7 decembrie: Iugani: Vizita icoanei Maicii Domnului


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat