Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sărbătoarea hramului Parohiei "Sfântul Nicolae"

A fost sărbătoare în comunitatea parohială "Sfântul Nicolae" din Bacău, pentru că împreună, ca o unică familie, au dorit să-l cinstească cum se cuvine pe patronul ei spiritual, sfântul episcop Nicolae.

De fapt, sărbătoarea a început din ziua precedentă, când toate forțele (preoți, persoane consacrate, feciori de biserică și alți credincioși de bunăvoință) s-au unit împreună pentru a pregăti celebrarea liturgică a hramului și pentru a ornamenta frumos și plăcut Domnului biserica "Ss. Petru și Paul".

Liturghia hramului a avut loc marți, 6 decembrie 2011, la ora 11.00, și a fost prezidată de pr. Augustin Benchea, paroh de Pustiana și decan de Moinești, înconjurat de un număr semnificativ de preoți și credincioși, printre ei pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, și mulți fii ai orașului.

Încă din zorii dimineții, credincioși din Bacău și satele din împrejur s-au îndreptat biserică. Biserica era îmbrăcată în haine de sărbătoare, iar statuia lui Isus cu brațele deschise din prezbiter i-a invitat la o trăire de familie a unei sărbători unice în felul ei. La sfintele Liturghii de dimineață, pelerinii s-au pregătit spiritual pentru Liturghia de hram, spovedindu-se.

Liturghia solemnă a hramului, la care au participat peste 60 de preoți, a început cu o procesiune din biserica veche, care poartă numele sfântului patron, Nicolae. Credincioși ce așteptau în catedrala mare se rugau și cântau Domnului.

Predica a fost ținută de pr. Petru-Sebastian Tamaș, care a plecat de puțină vreme din comunitatea parohială din Bacău Centru, acum fiind inspector școlar și profesor la Colegiul Catolic din Iași. Părintele a vorbit credincioșilor despre chemarea la sfințenie pe care ne-o adresează sfântul episcop Nicolae, sfințenie care are nevoie să se verifice în disponibilitatea și iubirea pentru aproapele.

În cuvântul final, părintele paroh și decan Isidor Dâscă a mulțumit tuturor celor care au pregătit această sărbătoare, corului pentru efortul depus în pregătirea cântecelor religioase.

Sfinte Nicolae, roagă-te pentru noi!

Redacția revistei Biserica și Viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 decembrie: Bacău: Sărbătoarea hramului Parohiei "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat