Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: "Duminica Bucuriei" împreună cu ep. Aurel Percă

Duminică, 11 decembrie 2011, a treia duminică din Advent, comunitatea catolică românească din Ladispoli (Italia) și împrejurimi a trăit cu adevărat momente de bucurie, deoarece l-a avut în mijlocul ei pe PS Aurel Percă, episcopul auxiliar de Iași.

În drumul de pregătire pentru marea sărbătoare a Crăciunului, credincioșii catolici români se adună în jurul coroanei de Advent (anul acesta coroana a fost pregătită de comunitatea noastră românească) pentru a se simți împreună mai aproape de cel ce se va naște de Crăciun: Pruncușorul Isus.

Pentru a ne pregăti mai bine pentru sărbătoarea Nașterii Domnului, așa cum facem în fiecare an de Advent, sâmbătă, 10 decembrie, împreună cu păstorul nostru, pr. Adrian Chili, am avut o zi de har și binecuvântare în pelerinajul organizat la Assisi. Deoarece avem nevoie mereu de exemple concrete, am promis că, ajutați de sfântul Francisc de Assisi, ne vom strădui în viață să mergem pe urmele lui Cristos.

Așa după cum orice om are nevoie zilnic să fie încurajat și ajutat în drumul de credință, mai ales departe de casă și de cei dragi, fiind în vizită la Roma, PS Aurel Percă a dorit să fie prezent și în mijlocul comunității noastre catolice românești din Ladispoli. Prin această minunată vizită ne-a făcut să ne simțim ca acasă, adunați în jurul păstorului nostru.

Pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu și a găsi cel mai important moment unde să-i întâlnească pe români, duminică dimineața la ora 9.15, episcopul nostru Aurel a celebrat sfânta Liturghie, în biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Ladispoli. După salutul episcopului, pr. Chili, parohul acestei comunități, a dorit să-i spună oaspetelui ales, în numele tuturor celor prezenți, un "bun venit" în mijlocul nostru.

Prin cuvintele de învățătură, episcopul Percă, prezentându-ne figura sfântului Ioan Botezătorul, care pregătește calea Domnului, ne-a invitat și pe noi să-i pregătim Domnului un lăcaș plăcut în inimile noastre pentru a face mereu bucurie și sărbătoare în sufletele noastre. Aflându-ne în a treia duminică din Advent, numită și Duminica Bucuriei, PS Aurel a dorit să scoată în evidență faptul că timpul Adventului trebuie să ne conducă la bucurie, iar bucuria ca să fie deplină și de durată trebuie să vină de la Dumnezeu.

Prin proclamarea lecturilor sfinte, prin darurile aduse la altar și prin cântecele proclamate la sfânta Liturghie credincioșii au dorit să-și aducă contribuția lor pentru ca bucuria adusă în suflet prin prezența episcopului nostru să fie mai puternică.

Înainte de binecuvântarea finală, pr. Adrian Chili, păstorul acestei comunități, i-a mulțumit din suflet PS Aurel Percă pentru vizita sa, i-a transmis să aibă parte de sărbători fericite și l-a felicitat pentru frumosul aniversar de 12 ani de la consacrarea sa episcopală, iar împreună cu toată comunitatea i-a cântat un sincer și călduros "La mulți ani".

* * *

Duminică, 18 decembrie 2011, la ora 20.00, corul "Sfânta Cecilia" împreună cu un grup copiii din comunitatea din Ladispoli organizează un concert-spectacol de Crăciun, care va avea loc în biserica "San Giovanni Battista", din Ladispoli.

Simona Dumea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 decembrie: Ladispoli: "Duminica Bucuriei" împreună cu ep. Aurel Percă


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat