Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Sămânța voluntariatului

Vineri, 9 decembrie 2011, comunitatea "Iosefinilor lui Murialdo" din Roman a sărbătorit Ziua Voluntariatului, care la nivel mondial s-a celebrat la 5 decembrie, organizând, în colaborare cu Fundația "Pentru o Viață Demnă", o întâlnire deschisă tuturor, având tema: "A fi voluntar".

Numeroase au fost intervențiile care au ilustrat cum se trăiește marea valoare a voluntariatului, fie la nivel local, cât și internațional, însă chiar și diferitele posibilități care sunt oferite pentru a pune în act sensul gratuit legat acestei alegeri, care își are rădăcinile în Evanghelie și unde însuși Isus Cristos s-a făcut "voluntar" pentru a salva omenirea.

Un cuplu de voluntari francezi au deschis orizonturile pentru a stimula realitatea locală a se organiza într-un sistem structurat, care să coordoneze pe cei care doresc a se pune în serviciul nevoilor societății civile și religioase. În câmp educativ, tind să crească foarte mult parohiile care organizează întâlnirile GREST și centrele de zi în sprijinul copiilor fără familie sau având părinți, însă și aceștia doar cu numele. Chiar și în câmp sanitar și social, încep a se dezvolta idei concrete, ca răspuns la nevoile locale.

În plan religios, de ani, puterile bisericești se străduiesc a face minuni în evanghelizarea popoarelor și a raselor, care încă nu l-au cunoscut pe Dumnezeu. Iată deci necesitatea laicului, alături de preot, în opera de creștinizare și umanizare.

Activitatea de work-shop a dat posibilitatea participanților de a interacționa personal în diversele propuneri de voluntariat.

Obiectivul de îmbogățire a lumii voluntariatului dincolo de activitatea de animare educativă a fost ajuns, mulțumită chiar colaborării cu Fundația "Pentru o Viață Demnă", care promovează voluntariatul și care și-a propus să devină Centru de informare, formare și promovare al voluntariatului.

Fr. Mihai Lazăr, Iosefinii lui Murialdo

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 decembrie: Roman: Sămânța voluntariatului


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat